İşkur Gençlik Kampında Meslek  Seçimi Sunumu Gerçekleştirdi

İşkur Gençlik Kampında Meslek  Seçimi Sunumu Gerçekleştirdi

İşkur Gençlik Kampında Meslek  Seçimi Sunumu Gerçekleştirdi

Gemlik İŞKUR,  Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Karacaali Gençlik Kampında öğrencilere Meslek Seçimi sunumu gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler bir haftalık kamp süresince tiyatro, müzik vb. eğitimler almakta, sportif faaliyetlerde bulunup güzel bir tatil haftası geçirmekteler. Kamp liderleri öncülüğünde etkinlikler yapan öğrenciler doğayla iç içe yaz etkinliğinde buluşuyorlar.

İş yaşamında iş arayan, işverenlere ve meslek seçimi noktasında öğrencilere hizmet vermekle yükümlü olan İşkur, kamp dolayısıyla Karacaali’ ye gelen öğrencilere meslek seçimi konusunda slayt eşliğinde mini bir sunumda bulundu. Sunumu Gemlik Hizmet Merkezinde görevli bulunan İş ve Meslek Danışmanı Hamdi Ünlü gerçekleştirirken,  öğrencilerin yanı sıra Gemlik Hizmet Merkezi Müdürü Ünver Ünver, Kamp Sorumlusu Eğitim Uzmanı Orçun Sarıgül, kamp liderleri de etkinliğe katıldı.

Hamdi Ünlü,  ‘’ Yapılan araştırmalara göre bir bireyin yaşamının 40 yılını bir mesleğe hazırlanarak ve icra ederek geçirdiğini, bu sayede yaşantımızın 10.000 gününü mesleğimiz ile ilgili etkinliklerle geçirdiğimizi söyleyerek doğru bir meslek seçiminin güzel bir yaşam döngüsünün vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Yanlış meslek seçiminin ise sık iş değiştirme, düşük verim, işinden memnun olmama, iş bulma da güçlük ve tüm bunların bireyin özel hayatına olumsuz etkisinin olduğunu belirterek yanlış meslek seçimi yapılmasının kişinin tüm yaşamını etkilediğini belirtti.

Meslek seçimi noktasında doğru ve gerçekçi kararların ise kendini tanıma, meslekleri tanıma, mesleki eğitimin hangi eğitim kurumlarında verildiğinin bilinmesiyle ortaya çıkacağını ifade ederken, öğrencilerin meslek seçimi noktasında okullarında bulunan Rehberlik öğretmenlerinden ve İŞKUR’da bulunan İş ve Meslek Danışmanlarından yardım alabileceğini, bu fırsatla mesleki seçim noktasında tüm öğrencileri İşkur Hizmet Merkezlerine beklediklerini dile getirdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir