GTSO’nun İHA’sı Emniyet Güçlerine Teslim Edildi

GTSO’nun İHA’sı Emniyet Güçlerine Teslim Edildi

Gemlik Ticaret ve sanayi odasının olağan meclis toplantısında Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının öncülüğünde Sanayi kuruluşlarının da desteği ile alınan ileri teknoloji (İHA)dron İlçe kaymakamı Gürbüz Karakuş, İlçe jandarma komutanı Binbaşı Barış Bozkurt ve İlçe emniyet müdürü Abdulkadir Yüce’nin de katıldığı törenle teslim edildi.
Meclis salonunda ki programda konuşan Oda yönetimKurulu Başkanı Paşa Ağdemir ; “ Kaymakamlığımızın talebi ile bu projeyihayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emniyet kuvvetlerimize tahsisettiğimiz bu drone ile Gemlik’te önemli çalışmalara imza atılacağından şüphemizyoktur. Bu projenin hayata geçmesinde desteğini esirgemeyen, Odamız üyesi, Marmara Kimya, Borusan, Borusan Lojistik, Borçelik, Aunde, Gemport, Roda, Bursa SerbestBölge A.Ş’ye ayrıca teşekkür ederim. Umarım bu yaklaşımımız herkese örnek olur.Hayırlı olsun.” dedi

Ardından konuşmasını yapan GemlikKaymakamı Gürbüz Karakuş ise “ Öncelikle odamıza ve üyelerine desteğindenötürü teşekkür ediyorum. Umarım bu proje diğer bölgelerimize örnek olur. Birkentin en önemli ihtiyacı , o kentin huzurlu , güvenli , emniyet ve asayiş yönüile insanların rahat olduğu bir kenttir. Devlet otoritesi boşluk kaldırmaz.Devlet her santimetre karede varlığını ve otoritesini göstermeli ki vatandaşhuzurlu yaşasın, yasalara uysun. Bunun yolu tedbir almak, önlem almaktır.
Türkiye küresel teröre muhatapbir ülkedir. İçeride işbirlikçilerle, dışarda karanlık odaklarla, bu milletitarihten silmeye çalışan güçler var. Bunu biliyoruz. Yıllardır Türkiye bu şerodakları ile mücadele ediyor. Bu konuda çok şehit verdi, bedel ödedi. Ekonomikaçıdan da ülkemizin 2 katı bütçesi bu mücadeleye harcandı. Terörle mücadelekolay değil. Devlet bu mücadeleyi verirken, bilinçli ve imkânlı vermesigerekmektedir. Bunun içinde teknolojiyi kullanmak gerekmektedir.
Bu gün artık Türkiye kendi İHA’larınıüretmektedir. Bunların sayesinde teröre büyük darbe vurduk. Bu nedenle buteknolojik destek her alanda kullanılmalıdır. Biz istedik ki bu cihazlarıalalım ve Gemlik’i rahatlatalım. Gemlik’in kronik bir tablosu var. Uyuşturucudan,madde bağımlılığına, kaçak trol avcılığından terör bağlantılı midye kaçakçılığınakadar her şey var. İhbar anında Mudanya’danbir Sahil Güvenlik botu Gemlik’e gelenekadar 25 Bin TL maliyet yaratmaktadır. İşte bu noktada ona ihtiyaç duymadansadece bir batarya maliyeti ile drone vasıtası ile sorunun üzerinegidebileceğiz.
Aldığımız Drone en son teknolojiile donatılmış, en ileri modeldir. Üzerindeki gece görüş sistemleri, zoomkamerası , termal kamerası ile 500 metre yükseklikten Gemlik’in güvenliğinisağlayacak ve adli delil niteliğinde fotoğraf , video gibi verilere ulaşacaktır.
Bunların dışında, 3 kilometrelikalan içinde denizlerimizi gözetleme imkanımız vardır. Denizi kirleten gemiler,kaçakçılar, trafik durumu ve diğer bütün olumsuzluklarda yukarıdan sessizce izleyipsorunları bertaraf edeceğiz. Daha şimdiden aldığımız drone ile bir çok suçutespit ettik ve tutuklanmalarını sağladık. Drone şimdiden maliyetini çıkarmıştır.Isıya duyarlı termal kamerası ile ayrıca kayıp vakalarında da destek vereceğiz.Dolayısı ile bu cihaz Eminiyet ve Jandarma kuvvetlerimizin gözü kulağıolmuştur. Gemlik bu noktada bir modeldir ve diğer bölgelere de örnek olacaktır.İnşallah bu Droneler ile İthalat ve ihracatın merkezi Gemlik’in huzurunu veasayişini sağlamaya devam edeceğiz. “ dedi.
Protokol imzasının atılmasının ardından ardında dronenin test uçuşu ilçe jandarma Komutanı tarafından yapılarak cihaz hakkında teknik bilgilendirmeyapıldı ve ilk uçuş gerçekleştirildi.
Ayrıca 24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir , Tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutlayarak, onların nezdinde Oda Basın Danışmanı Hurşit Topal’a plaket takdim etti.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir