Bursa emlak piyasası hakkında merak edilenler

Bursa emlak piyasası hakkında merak edilenler

Bursa emlak piyasası hakkında merak edilenler

Bursa, 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olarak adından söz ettiriyor.

Marmara Bölgesi’nin önemli şehirlerinden Bursa, coğrafi konumu nedeniyle avantajlı yerlerin başında geliyor. Güçlü ekonomisiyle öne çıkan Bursa, aynı zamanda zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Sanayi şehirlerinden Bursa, Türkiye ekonomisinin üretim merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Bursa’da konut fiyatları artıyor!

Son yıllarda konut fiyat artışıyla dikkat çeken Bursa’da yeni projeler artış gösteriyor. Kentsel dönüşüm, ulaşım ve markalı konut projeleri ile cazibesini giderek artıran Bursa’nın yoğun göç alması bölgenin emlak piyasasını canlandırıyor. Emlak yatırımı yapmak isteyenlere pek çok avantaj sunan Bursa’da konut fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, prim değeri yükselen Bursa’da satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Bursa satılık daire fiyatları ne kadar? Bursa’nın konutta kazandıran ilçesi hangisi? İşte Bursa emlak piyasasına dair önemli bilgiler.

Bursa satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 0.91 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Haziran ayı verilerine göre, Bursa satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.91 artış gösterdi. Bursa şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.973 TL oldu. Şehirde konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bursa satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 147 bin 998 TL ile 246 bin 700 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 197 bin 330 TL olarak belirtiliyor.

Bursa kiralık daire fiyatları ne kadar?  

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Bursa kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 669 TL, en yüksek 1.115 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı da 892 TL olarak gösteriliyor.

Yıldırım konutta kazandırıyor!

Bursa’da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Gemlik, Mudanya, Gürsu, Orhangazi, Kestel, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık olmak üzere toplam 14 ilçe bulunuyor. Bu 14 ilçe içinde satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yer Yıldırım oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yıldırım satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.13 artış gösterdi. Yıldırım ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.886 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Yıldırım’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 141 bin 413 TL ile 235 bin 700 TL arasında değişiyor.

 



(Son Güncelleme: 27 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Pırlanta Bileklik

Pırlanta Bileklik

Pırlanta Bileklik Pırlanta bileklik, şıklık ve zarafeti bir araya getiren, her anın ve her kıyafetin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir