TÜBİTAK’Ta Büyük Başarı  Gemlik Körfez Ortaokulu Bölge 1.’si

TÜBİTAK’Ta Büyük Başarı  Gemlik Körfez Ortaokulu Bölge 1.’si

TÜBİTAK’Ta Büyük Başarı  Gemlik Körfez Ortaokulu Bölge 1.’si

Gemlik Körfez Ortaokulu Bilim Ekibi (Fen Bilimleri Öğretmeni Alper EKİCİ danışmanlığında öğrenciler Salim TEKTAŞ ve Ahmet ÇADIRCI) tarafından hazırlanan “Sürücüsü Engelli Araçları Tanıma Sistemi ” projesi TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye genelinde başvuran 11.352 proje arasından ilk 80 arasına girerek 26-29 Mart 2018 tarihlerinde Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde projelerini sundular.

Marmara Bölgesi elemelerinde 80 eser arasından Fizik alanında 1. olarak sıyrılmayı başaran projeleri ile 7-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi’nde (Kayseri) düzenlenecek olan Türkiye bölgeler arası Proje Yarışmasında eserleriyle Gemliğimizi temsil edeceklerdir.

Fen Bilimleri Öğretmeni Alper EKİCİ, öğrencilerin geliştirdikleri projeye rehberlik etmekte son derece gurur duyduğunu belirtirken;  projelerinin uygulanabilir ve toplumsal hayatı kolaylaştıracak bir çalışma olmasının başarılarında etkili olduğunu söyledi.

Öğrencileri Salim TEKTAŞ ve Ahmet ÇADIRCI ise duygularını şu şekilde dile getirdiler: “Sınıf öğretmenimiz bizden bir proje geliştirmemizi istemişti. Bunun üzerine uzun bir düşünme ve araştırma süreci geçirdik. Daha sonra Fen Bilimleri Öğretmenimizle bu proje üzerine fikir birliğine vardık. Projemizi geliştirip, başvurumuzu yaptık. Bölge Sergisi’ne giderken son derece mutlu ve umutluyduk. Şükürler olsun ki alnımızın akıyla 1.’lik gibi bir başarı elde etmeyi başardık.

Bizlere proje aşamasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize, Okul Müdürümüz Ahmet Turan POLAT ‘a ve ailelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” Dediler.

Okul Müdürü Ahmet Turan Polat ise “ Meslek hayatımın en güzel haftasını yaşadım. Önce Mehmetçik Vakfı yararına yaptığımız kermes, okul sporlarında elde ettiğimiz başarılar, okul içinde gerçekleştirdiğimiz proje sergisi ve ardından Bilim Ekibimizin kazandığı bu başarı bizleri son derece mutlu etti. Her geçen gün kenetlenen, büyüyen Körfez ailesi hiç kuşkusuz bu başarılarına yenilerini eklemeye devam edecektir.” Dedi.



(Son Güncelleme: 4 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir