CHP’de Cemil Acar dönemi

CHP’de Cemil Acar dönemi

CHP’de Cemil Acar dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi, İlçe Kongresini Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında gerçekleştirdi. Önceki dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Cemil Acar, ilçe bşakanı seçildi. 269 delegeden 185’i oy kullandı.

Kongre ebediyete intikal eden CHP’li Özgür Aksoy, İnan Tamer, Mehmet Taşpınar, Hilmi Torun, Zafer Ülgen ve Dilay Gül’ü anarak başladı. Kongeye CHP İl başkanı Şadi Özdemir, Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, il yöneticileri, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, DP İlçe Başkanı Gülsen Canlı, STK ve Dernek Temsilcileri ile CHP üyeleri katıldı.

DİVANA ENGELLİ ÜYE

Divan kurulu başkanlığına oy birliği ile Mahir Gencer getirilirken Şadi Şıfka ve Dilek Taşpınar’da divan üyeliğine getirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü hatırlatan divan başkanı Gencer, engelli CHP Üyesi Murat Sezsen’i de divana davet etti.

Ardından söz alan Gencer, ‘’Hedefimiz, Cumhuriyet Halk Partisinin yerel iktidarıdır. Seçilen yönetimin ve bizlerin, öncelikle bu yönde çalışmaları gerekmektedir’’ dedi.

SERTASLAN; ‘’BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY ADAYIYIM’’

Ardından söz alan CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, ‘’İlçe Başkanı adayı olurken, her seçimde heyecanlanıyordum. Şimdi görevi devrediyorum, yine heyecanlıyım. 2017 yılı, mutluluktan daha çok acı yaşadığımız bir yıl oldu. Referandum’da Gemlik’te önemli oranla Hayır çıkmasına sevinirken, ülke genelinde oyunlarla Evet çıkmasına üzüldük. 2017 yılında aramızdan çok fazla ayrılan oldu.

5 yılı tamamladık. Ailemden, evlatlarımdan vakit ayırarak ilçe başkanlığına harcadım. Bir yerden dinlenmem gerekiyordu. Gemlik Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Hem ilçe, hem aday adaylığı sürecinin bir arada zor geçeceğini düşünüyorum. Bu nedenle, daha iyi çalışmak adına, görevi çok sevdiğim büyüğüm Cemil Acar’a devrediyorum. Gemlik’te iyi şeyler yapmaya çalıştık, bundan sonra da hep birlikte aynı yöne çalışmaya sizleri de davet ediyorum. Hakkınızı helal edin. Benden yana hepinize haklarım helal olsun’’ dedi.

ACAR; HEDEFİMİZ YENİDEN BELEDİYEYİ KAZANMAK

Ardından söz alan İlçe Başkanı Adayı Cemil Acar ise; bu gün Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin ilçe başkanlığına adaylığımı açıklamak üzere karşınızdayım.

CHP’li olmak zor iştir. Sorumluluk ister, doğruluk ve dürüstlük ister, herkese eşit davranmak ister, emeğe saygı ister, yani bunları içinde barındıran laik,demokratik,Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı hukukun üstünlüğüne inanan adaleti savunan kişiliğe sahip olmak gerekir.

Bizler 2009 seçimlerinde Gemlik’e sosyal demokrat belediyeciliği getirmek için çok iddialı idik. Beldelerin kapanması ile hizmet alanı genişleyen ilçemizi yaşanabilir bir kent haline getirmek, birçok projelerimizi hayata geçirmek için çaba sarf ederken daha ikinci yılımızı doldurmadan “FETÖ” terör örgütünün kirli oyunlarıyla karşılaştık.

Hepinizin hatırlayacağı ki unutmak mümkün değil FETÖ terör örgütü Ankara’dan gelen müfettişiyle, Dönemin valisiyle,dönemin kaymakamıyla,dönemin baş savcısı ve

İddianameleri hazırlayan savcısıyla işbirliği yaparak bizleri Belediye yönetiminden geçici bir süre ile aldılar türlü entrikalarla belediyeyi AKP ye teslim ettiler. O geçici süre seçimlere kadar bir türlü gelmedi nedense. FETÖ terör örgütü olarak yukarıda saydığım makamdaki kişilerin hepsi görevlerinden alınarak mahkum oldular.

Şimdi görmek istediğim ve hepinizin de en az benim kadar istediğini bildiğim bir şey daha var; Gemlik Belediyesine tekrar Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını dalgalandırmak’’ şeklinde konuştu.

YENİ İLÇE YÖNETİMİ;

Son olarak seçimlere geçilirken, blok liste olarak seçim yapıldı. Seçimde de tek liste aday oldu. Cemil Acar’ın Başkan olduğu Yönetim de şu isimlerden oluştu; İsmail Adatepe, Ayşe Akıt, Seçkin Aklan, Şükrü Aksu, Hulusi Ateş, Atalay Coşkun, Bertan Deliorman, Yalçın Erdoğan, Gülru Gencer, Saim Küçükakdere, Dursun Özbey, Bekir Pehlivan, Nilsu Sertaslan, Alev Subaşı, Dilek Taşpınar, Arzu Yurt.

Yedek Liste; Cemil Kurt, Nurettin Birgül, Hüseyin Dehmen, Mehmet Onur, Erol Coşkun, İsmet Yiğit, Özgür Han, Engin İbican, Sedat Dörtpınar, Çetin Ataş, Caner Karcı, Gönül Uray, Meltem Minare, Bahar Kaynatma, Özlem Kılıç, Müge Oktay.

 

(Son Güncelleme: 3 Aralık 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir