Başkan Yılmaz ‘’Mübadele Evi’nin’’ Sözünü Verdi

Başkan Yılmaz ‘’Mübadele Evi’nin’’ Sözünü Verdi

Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çakmak ve yönetimi, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Dernek yönetimi, ilçede ki tarihi yapılardan birinin, Mübadele Evi ve Müze olarak, kullanılmak üzere derneğe tahsisi için dilekçeleri ile talepte bulundu.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Ahmet Çakmak, 1923 yılında Girit ve Rumeli’den dedelerinin yaptığı göçlerin hikayesini, yarattığı sosyal/kültürel değişimleri anlatmak ve tarihi objeleri mübadele evinde koruma altına alarak, kültür değerlerine sahip çıkmak istediklerini ifade etti. Yüz yıllık makas, iki yüz yıllık halı, göçlerde kullanılan valizler ve sandıklar gibi birçok tarihi objelerin sergilenmek üzere hazır olduğunu belirten Dernek Başkanı Ahmet Çakmak, ‘’Gemlik’in de tarihi eserlerini bu mübadele evinde sergileyerek, kültür ve turizm alanında ilçemizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz”dedi.

Gemlik’i gelişip güzelleşmesi adına yapılan bütün projeleri desteklediklerinin altını çizen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz,  geçmişin emanetlerinin, geleceğe taşınması konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi, her kesimin kendi kültürünü koruması ve sahip çıkması gerektiğini anlattı. Sunmuş oldukları anlamlı proje için, dernek başkanı ve yönetimine teşekkür eden Başkan Yılmaz, Kent’in tarihi yapılarından, uygun alandaki bir taşınmazın restoresini gerçekleştirerek, mübadele evi olarak tahsis edeceklerinin de sözünü verdi.

Başkan Yılmaz ‘’Mübadele Evi’nin’’ Sözünü Verdi

 

(Son Güncelleme: 27 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir