Gemlik'te vurgunun adı fotokopi kağıdı

   Vurgunun adı fotokopi kağıdı

Gemlik’te 11 Eylül okulunda yaşanan yeni bir uygulama ve yapıldığı öne sürülen vurgun iddiaları velileri çileden çıkartırken, konunun tarafı olan kurumlar sessizliğini koruyor.

Ülke genelinde bakanlık ve valiliklerden kayıt parası yok açıklamalarına rağmen Gemlik 11 Eylül okulu kayıt için gelen velilerden adeta para almanın yolunu paralel kayıt merkezi oluşturarak bulmuş durumda. Okul idaresi  öğrenci velisini okulun yanında bulunan bir kırtasiyeye yönlendirerek 55 TL ödeme aldırtıyor.  Okulda geçen hafta yaşanan Atatürk maskının yerinde olmadığı haberi ile alakalı gazetelerde yer alan haberlerin ardından basın kuruluşlarına giden bazı veliler, okuldaki vurdumduymazlığın had safhada olduğunu ifade ederek kayıt döneminde yaşanan vurgun iddialarını gündeme getirdiler.

Vurgunun adı fotokopi kağıdı

Bir öğrenci velisi iddia edilen vurgun çarkının nasıl işlediğini anlattı. Veliye göre, “okula kayıt için giden öğrenci velisinin eline bir liste tutuşturularak okulun yanında bulunan bir kırtasiyeye yönlendiriliyor. Öğrenci velisi okula kayıt için geldiğini ifade ederek buraya yönlendirildiğini belirtmesinin ardından kendisinden listedeki ürünler karşılığında  55 TL ödeme  yapması isteniyor. Ödemeyi yapan veliye listede yer alan kayıt malzemelerinden sadece 25 kuruşluk sarı kayıt zarfı verilerek okula geri gönderiliyor. Özellikle yüksek rakam tutan fotokopi kağıtları ile birlikte diğer malzemeleri almak isten veliye biz ihtiyaç oldukça okula gönderiyoruz cevabını alıyor. Yaptığı 55 TL’lik ödemenin ardından eline tutuşturulan 25 kuruşluk Sarı zarfla okula giden ve diğer malzemelerin verilmediğini söyleyen  öğrenci velisine aynı cevap okul idaresi tarafından da veriliyor. Biz ihtiyaç oldukça oradan alıyoruz”.

Her türlü ekonomik zorluklarla evladını okutmaya çalışan öğrenci velisine okulda ihtiyaç olmayan bir malzemenin neden ücretinin gayri resmi olarak ödetildiğine bir anlam verilemezken, 2016-2017 yılında 10 şube ve 300’ü aşkın öğrenci kaydı yapan okulda 2017-2018 yılı içinde aynı sayıda öğrenci kaydının yapıldığı öngörüldüğünde onbinlerce lira kayıt dışı olarak alınan paranın kimlerin hesabında ne şekilde durduğu ve binlerce paket fotokopi kağıdının nerede kullanıldğı merak konusu oldu. İddialara göre okul bu fotokopi kağıtlarını ve diğer malzemelerin bir çoğunu almıyor. Listede yer alan bu malzemenin büyük kısmının parası alınarak çarçur ediliyor, yada kayıt dışı olduğu için birilerinin cebine giriyor.

Buradaki en önemli konu ise benzer şikayetlerin gazetelere gelen kadar bu işle alakadar olan başta ilçe milli eğitim müdürlüğü olmak üzere bir çok kuruma bildirildiği halde şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmadığıdır.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir