Engellilere Belediye Desteği Devam Ediyor

Engellilere Belediye Desteği Devam Ediyor

Gemlik Belediye Meclisi Ocak Ay’ı ikinci toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gemlik Belediye Meclisinde Merkezde düşünülen kat artışının yanı sıra, farklı gündem maddeleri de görüşüldü.

KENT MÜZESİ YAPILIYOR

Gemlik Zeytin Müzesi ile alakalı kamulaştırma kararı Gemlik Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul gördü. Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Gemlik’in kültürü adına önemli bir adım atıldı. Kamulaştırma sonrasında modern mimari ile müze kazandıracağız. Eski eserleri olanlardan temin edeceğiz. Gemlik’e yakışır bir müze yapılacak. Zeytinin başkenti olan ilçemizde Zeytin Müzesinin yapılmış olması hepimiz adına kazançtır” dedi.

MEYDEN PROJESİ OY ÇOKLUĞUYLA

Gemlik Meydan projesi kapsamında yapılması beklenen kamulaştırmalar ile alakalı da karar alındı. Gemlik’te Saat Kulesinin karşısında bulunan ve mahkeme süreci devam eden binalarla alakalı da kamulaştırma kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

UMURBEY’E ÖZEL OKUL

Umurbey’de eski benzinlik arsasında Belediye hizmet alanı yapılmasına karar verilirken, daha önce cami olarak planlanan alana kültür evi ve ihtiyaç duyulursa sağlık ocağı yapılmasına karar verildi. Bölgede Belediye Düğün Salonunun da bulunduğu alanda, iki özel okulun da teklif verdiği dile getirilirken, bölgenin büyümeye yönelik çalışmaları adına da adım atıldı.

ENGELLİLER DERNEĞİNE DESTEK

2016 yılından bu yana Bursa Zihinsel Engelliler Derneğine verilen desteğin devam etmesi oylandı. Geçtiğimiz yıllarda farklı kalemlere de destek verilirken, kurumun önceki dönemden kalan borçlarının da ödenmesi sonrasında kalemlerin azaldığını zaruri ihtiyaçlarına da belediyenin destek vermesi oybirliği ile kabul edildi. Konu ile alakalı açıklama yapan Ahmet Avcı, çocuğu engelli olarak okula giren, burada aldığı eğitim sonrasında iyileşen ve okulunda sınıf birincisi olan çocuğun ailesinin mektubunu okuması duygu dolu anlar yaşattı.

 

(Son Güncelleme: 8 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir