Gemlik’te Atatürk anlatıldı
Gemlik’te Atatürk anlatıldı

Gemlik’te Atatürk anlatıldı

Gemlik’te Atatürk anlatıldı

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği panelde Atatürk ve Atatürkçülük konuşuldu.

Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Günümüzde Atatürkçülük” panelinde Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ile Tarihçi Mustafa Solak, Yunus Temiz’in moderatörlüğünde Gemlikliler ile bir araya geldi. Etkinliğe Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Gemlik şubesi Başkanı Muhammed Usta katıldı.

Başkan Sertaslan: “Ömrüm boyunca o büyük insanı anlamaya çalıştım”

Etkinlik açılışında konuşan ADD Gemlik Şube Başkanı Muhammed Usta, yıllarca öğretmenlik yaptığını belirterek “sadece Atatürk’ü tanıtmakla meşgul olduk. Ama bizlere bu güzel vatanı yoktan var edenleri anlatamadık. Eğer anlatmış olsaydık ülkemiz bu gün ki duruma düşmezdi. Siyasi iktidarlar kişisel çıkarları uğruna ve halkımıza bu kadar zarar vermezlerdi” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ise “Atatürk’ü anlatmak zor, bize düşen bu büyük adamı anlamak. Atatürkçülük Türkiye gerçeklerinden doğmuş bir akımdır. Atatürk ilkelerinin tümü bu ülke halkının sorunlarına gerçekçi çözümler getirmek için ortaya çıkmıştır. Atatürkçülük çok yönlü düşünceyi, demokratik bir toplumda atılım, ilerleme yaratmak demektir. Atatürk akılcıdır. Her türlü bağnazlığa karşıdır” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise Atatürk konulu bir konferansa ev sahipliği yaptıkları için gurur yaşadıklarını belirterek “bu yaşıma kadar sadece bir kişiyi anlamaya gayret gösterdim. Eğer onu anlayabilirsem bu memleket için yararlı işler yapabilmem imkanım olacaktı. Her yaptığı iş arkasında ne olduğunu düşündüm. Her söylediği kelimenin bir anlamı olduğunu düşünüp gayret ettim. Umarım başarmışımdır. Beni yetkilendirdiğiniz koltukta Gemlik’i onun gösterdiği hedefe, onun gösterdiği ışıkla götürmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Yeniçeri: “Benim için Atatürk ölçüdür”

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Atatürk konusunda konuşmanın zor olduğunu dile getirerek “sıfırdan devlet kurmuş bir insanın izini takip etmeyenlerin sıkıntısını yaşadıklarını söyledik. Ülke olarak dünya çapında bir marka, milletin ekonomik refahını arttıracak bir girişime henüz sahip değiliz. Atatürk bir Türk dünyaya bedeldir derken 1 Lira 1000 Dolar’a eşittir demek istedi. Miskin miskin yat, çalışma. Sonra konuş. Olmaz” dedi. Yeniçeri, “Türkiye’de herkes konuşur. Benim için Atatürk bir ölçüdür. Atatürk’e değer vermeyen insan da değildir, konuşmaya da değer değildir. Osmanlı savaşla yıkılmadı. Borçları yüzünden yıkıldı. 24 saatin 48 saatinde çalışacağız. Rekabete uygun mal ve hizmet üreteceğiz. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” şeklinde konuştu.

Solak: “Atatürkçülüğün temeli antiemperyalizmdir”

Ardından söz alan Mustafa Solak ise Atatürkçülüğü batıcılık olarak eleştirenler olduğunu söyleyerek “Atatürk ilkeleri kurgulanmış şeyler değildi. Bu fikirlerin temeli antiemperyalizmdir. Atatürk ekonomik bağımsızlığın önemli olduğunu biliyordu. Bu olmadan yönetme kabiliyetinin de olmayacağını biliyordu. Osmanlı anlatıldığı gibi yöneticilerin başarısızlıkları nedeniyle yıkılmadı. Sistem düzgün olursa kim gelirse gelsin devam eder” dedi.

Programdan sonra katılımcılara plaketleri takdim edildi, konuşmacılar isteyen katılımcılara kitaplarını imzaladı.

 

(Son Güncelleme: 1 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir