Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Sürüyor

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Sürüyor

Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri Sürüyor

Gemlik Belediyesi Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, üçüncü haftasında da yoğun ilgi gördü.

Yürüyüşe Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Türe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelsiz Kafe’de başlayıp Fayton Kafe’de sona eren yürüyüşe katılan Gemlikli kadınlar, 1 – 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı dolayısıyla pembe balonlarla yürüdüler.

Spor yapmanın önemine vurgu yapan Milletvekili Zafer Işık, “yürümek insanın zihinsel faaliyetleri için de faydalı. Açık havada yürümek ve oksijen teneffüs etmek insanı zihnen, ruhen ve bedenen dinlendiriyor. Biz de fırsat buldukça yürümeye çalışıyoruz. Herkesi düzenli yürüyüş yapmaya davet ediyorum” dedi.

Sağlıklı yaşam açısından yürümenin faydalarını anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise “çağımızda sağlıksız beslenme ve hareketsizlik nedeniyle pek çok sağlık sorunu ile karşılaşıyoruz. Maalesef sağlıklarına dikkat etmeyen hanımlarda bir takım rahatsızlıklar görünüyor. Biz bu ayı kanser hastalıklarına karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve onlara bilinç kazandırmak için çalışmaya ayırdık. Belediyemiz olarak da yürüyüş yolları, spor sahaları ve parklarımızla Gemlik’i, Gemlik sahilini sağlıklı yaşam alanı haline getirmek için çaba gösteriyoruz. Hanımlardan bilinçlenmelerini ve sağlıklarına dikkat etmelerini rica ediyorum” dedi.

Yürüyüşün ardından katılımcılara simit ve zeytin ikram edildi. Yürüyüşlerin her pazartesi 9.00’da başlayarak devam edeceği belirtildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir