Gemlik Hacı Bektaş-i Veli Derneği’nin Yeni Başkanı Ali Kalkan

Gemlik Hacı Bektaş-i Veli Derneği’nin Yeni Başkanı Ali Kalkan

Gemlik Hacı Bektaş’i Veli Derneği’nin 9. Olağan Kongresi Cemevi’nde gerçekleşti. 298 üyenin oy kullandığı kongrede 172 oy alan Ali Kalkan başkan olurken, diğer aday Ferhat Kocamış ise 126 oy aldı.

Yeni seçilen başkan Ali Kalkan yaptığı konuşmasında, “Değerli canlar, bizler 1990’lı yıllarda örgütlenmeye başladık. Örgütlenmeye başlamamız ne yazık ki yaşamayı hiç istemediğimiz bazı acı olayların ardından geldi. Bu olayların en belirgini Sivas katliamıdır. Bu olay tarihe kara bir leke olarak geçmiş ama aynı zamanda da Alevi örgütlenmesinde bir dönüm noktası olmuştur. Bir toplum hayatında oldukça kısa bir süre sayılacak yaklaşık 20 yıllık bir dönemde çok ciddi örgütlenmeler gerçekleştirdik. Büyük bir hızla Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanında dernekler kurduk ve Cem evleri inşa ettik.  Cem evlerimizin inşası bitince de zannettik ki görevimiz bitti. Her şeyi neredeyse orada bıraktık. Tam bir rehavete daldık. Bu bizim en büyük hatamız olabilir.  Bu rehavetten kurtulamazsak ne yazık ki bizi bekleyen çok acılar olacaktır” diye konuştu.

Projelerinden de bahseden Kalkan, Gençlik ve Kadın kollarını oluşturacaklarını, cem evinde çeşitli kurslar vereceklerini, ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs sağlayacaklarını, Cem Evi’nde sosyal yardımlaşma fonu kuracaklarını belirtti.

Yeni seçilen Başkan Ali Kalkan’ın yönetimi şu isimlerden oluştu. Hasan Gür, Ali Han, Yasemin Bayer Nuran Yıldıran, Rıza Aras



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir