TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

AB ÜLKELERİNDE ÜLKÜCÜ DERNEKLERE GETİRİLEN YASAK VE ŞİİR’İM

AB ÜLKELERİNDE ÜLKÜCÜ DERNEKLERE GETİRİLEN YASAK VE ŞİİR’İM

Avrupa’da başta. Fransa sonra. Almanya’da ülkücü hareketin her türlü faaliyetini takip için yasa tasarısı getiriyor. Almanya ülkesinde ülkücü hareketi, faaliyetlerini, sembollerini ve kuruluşlarını yasaklamak için harekete geçti. ‘Grauen Wölfe-Gri Kurtlar’ olarak adlandırdıkları Almanya’daki ülkücülere yasakla ilgili, Alman Federal Meclisi’nde görüşmeler yapılmış.

 

Yasakla ilgili önerinin altında Başbakan Merkel’in partisi CDU, Yeşiller ve FDP’nin imzası var. Sol Parti’nin de tasarıya destek vereceği kesin gibi. Fransa’nın bu yöndeki kararının Almanya için örnek olduğu belirtiliyor. Tasarı, üç partinin Meclis Grup Başkanları Ralph Brinkhaus (52), Rolf Mützenisch (61) ve Christian Lindner (41) tarafından hazırlanan iddialar. Avrupa’daki ve uluslararası alandaki partnerlerimizle birlikte “Ülkücü hareketin” Avrupa’daki etkisini azaltmak için gerekli tüm önlemleri almak anlamında derler.

 

Ülkücü hareketinin özellikle Almanya’daki faaliyetlerini sürekli ve yakından takip eden, Almanya’da, Yeşiller partisinde millet vekili olan. Cem Özdemir;İddiada bulunan sözde Ülkücüler, ırkçı milliyetçidir. Türklerin üstün ırk olduğuna ve aşırılık yanlılarını yasaklamak istiyoruz söylemlerle suçlamalar yaparak; bunlar ülkücüleri herhalde, Avrupa sömürü faşizmine, Nazilere benzetmişler, tarihe bir baksınlar kendilerini tarif etmişler.

 

Türk Milliyetçileri. Ülkücüler tek partili dönemde ve 12 Eylül’de büyük bir kıyım yaşadılar. Yok olmasın diye vücutlarını siper ettikleri devletinin hışmına uğradılar. İşkence hanelerde, hapislerde, idam hücrelerinde çok ağır bedeller ödediler. Şuan itibaren uluslar arası boyuta gizli bir el insanlık adına çirkef iftiralarla ülkücülere uluslar arası boyutta iftira çamurları atarak yükselme ve Türk dünyasını ve insanlık alemini uyandırma yönetme imkanlarına sahip olan ülkücüleri prangalara sarmak ve iftiralar atarak dünya görüşlerinin silmek isterler.

 

İlginç tesadüf, ülkücü hareket bu defa da kendi içinden taraf olduğu partiler içinden çeşitli oyunlar, tezgâhlar, çekişmesiyle engellenerek, iktidar giden yol talebinden uzaklaştırılmak isteniyor. Bu çirkin faaliyetler hem ülke içinde, Türk milletini köle gören gizli “BOP cular “ dış işbirlikçilerle faaliyet içinde sürdürülür gibi görünüyor. Fakat Avrupa Türk Federasyon Ülkücü Dernekleri gizli planlar içinde kapatma kadar varan sebepler oluşturuyorlar; bunlar malum zatlardır. Bunlar aynı zamanda Türkün vatansever evlatlarının sinsi düşmanlarıdır.

 

Ülkücü hareketin sözde önderleri bu tezgâhları görün ve daha fazla sempati olan taraftarlarınızı üzmeyin birlikte uzlaşın. Bu vahşi düzende, birlik olursanız dik olursunuz ülkemize zeval gelmeden ülkemizi yönetesiniz, Peygamber yolunda ve Cumhuriyeti kuran. “Atam Mustafa Kemal Atatürk” Başbuğ Alparslan Türkeş idealleri yolunda yürüyün ki, İlimde cağlara cağ katasınız. Ne mutlu Türküm diye haykırasınız. Sağlıcakla kalın yarınlar bizim olsun diyesiniz…

SELAM GETİRDİM TÜRK YURDUM SANA

Selam getirdim sevdalı yüreklerden,

Kafkas kartalı şeyh Şamilinden,

Kerkük’te hürriyet sevdalı candan,

Sibirya sürgünü Tatar kızından,

Selam getirdim selem, Türk kızım sana.

*

Türkistan Çeçen ya nice diyarlardan,

Şahadet şerbeti içen kardeşlerinden,

Yemen güllerinden sına çölünden,

Sarıkamış şehitleri buzlu yüreğinden,

Selam getirdim Türk yurdum sana.

*

Çanakkale’de barut kokan siperinden,

Uğrunda şehit düşen diyarlardan,

Bedirden, İstanbul Fatihinden, Atatürk’ten,

Öksüz boynu bükük kardeşlerinden,

Selam getirdim şanlı Türk tarihinden.

*

Bosna da katledilen şehitlerin kızlarından,

Bulgaristan Türkün sevdalı yüreklerinden,

Batı Trakya’dan, Şehit Ahmetlerden,

Doğu Türkistan Türkün feryadından,

Selam getirdim Türk yurdum sana.

Y.T: 23.20.1992

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir