Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmen’e Online Anma Töreni
Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmen’e Online Anma Töreni

Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmen’e Online Anma Töreni

Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmen’e Online Anma Töreni

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Gemlikli Şehit Öğretmen Etem Yaşar kabri başında anıldı. 1993 yılında bölücü terör örgütü PKK tarafından, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kaçırılarak şehit edilen Etem Yaşar, metfun bulunduğu Gemlik’in Engürücük Köyü’ndeki kabri başında anıldı. Duyarlı az sayıda vatandaş tarafından gerçekleştirilen ziyarette, şehit öğretmenin kabrine Gemlikli öğrenciler adına Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3-B sınıfı öğrencisi Yusuf Agah Demirok tarafından bir buket çiçek ve Türk Bayrağı bırakıldı. Burada gerçekleştirilen ziyaret ve anma törenine, online olarak çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi de iştirak etti. Anma programı, okunan kuranı kerim tilaveti ve edilen duaların ardından son buldu. Küresel pandemi nedeniyle eğitim faaliyetlerinin uzaktan gerçekleştirilebildiği bu dönemde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerinde uzak kalan öğrenciler, şehit öğretmen Etem Yaşar nezdinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerinin yanında olma fırsatını yakalamış oldular.

 

Şehit Öğretmen Etem Yaşar Kimdir?

Şehit Öğretmen Etem Yaşar, 5 Şubat 1959 yılında Gemlik’in Engürücük Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu ilçe merkezinde ve lise eğitimini ise Gemlik Lisesi’nde tamamladı. Üniversite sınavlarında başarılı olarak Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı. 1982 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra öğretmenliğe başlamadan askerlik kararı alarak aynı yıl yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere Erzurum’a gitti. Askerlikten sonra 1993 yılının Eylül ayına kadar 11 yıl boyunca öğretmenliğe müracaat etmedi. Ancak biricik çocuğu olan kızının amansız hastalığının ilerlemesi ve çektiği maddi sıkıntılar neticesinde öğretmenliğe müracaat etti. Kısa süre sonda tayini Diyarbakır ilinin Hazro ilçesi Dadaşlar Köyü İlköğretim Okulu’na Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak çıktı. Etem Yaşar büyük bir şevk ve heyecanla görevine 30 Eylül 1993 günü başladı. 22 Ekim 1993 Cuma günü görev yaptığı okulun lojmanından bölücü hain terör örgütü PKK militanı teröristlerce kaçırılan Etem Yaşar, Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kırsal alanına götürülerek, daha 22 günlük öğretmen iken 34 yaşında kahpece şehit edildi. Kızı hastanede tedavi altında iken şehit edilen Etem Yaşar’ın şehadetinden kısa süre sonra vefat eden kızı Hatice Yaşar ise vasiyeti üzerine babasının yanına defnedildi. Şehit Öğretmen Etem Yaşar’ın adı, 1993 yılında Gemlik’teki bir ilköğretim okuluna verildi. Şehit öğretmenin adı ayrıca, 18 Mart 2017 yılında Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde doğup büyüdüğü köyün meydanına verilerek ölümsüzleştirildi.

(Son Güncelleme: 23 Kasım 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir