SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?
SAĞLIKLI BESLENMEK PAHALI MI?

NE YERSEN O MUSUN?

NE YERSEN O MUSUN?

Bağırsaklarında senden habersiz milyonlarca gözle görülmeyecek canlının yaşadığını biliyor musun?  Peki bu canlıların bazılarının seni hasta etmek için savaştığını, geri kalanlarının ise bu zarar veren canlıları yok etmeye çalıştığını? Sen hangisini besliyorsun? Seni hasta edeni mi yoksa iyi olman için çabalayanı mı?

Bağırsağında yaşayan bu iyi ve kötü gözle görülmeyen canlılar, namıdeğer mikroorganizmalar arasında çok hassas bir denge var.  Peki bu hassas terazide dengeyi ne sağlıyor? Tabii ki yediklerimiz. Bizim için iyi olan canlıların (probiyotik bakterilerin) çoğalmasını sağlıklı ve dengeli beslenerek, sağlıklı yaşayarak ve ihtiyaç duyuyorsak takviye kullanarak sağlıyoruz. Her çok yağlı, şekerli, tuzlu işlenmiş ürün yediğimizde ise bizi zayıf düşürüp hasta etmeye çalışan o küçük canavarları besliyoruz.

Milyonlarca mikroorganizma türü var. Bağırsaklarımıza ulaşan bu küçük canlıları ise besinlerden alıyoruz. Örneğin çok şekerli beslenen obez birinin bağırsaklarındaki bakteriler o kişinin beynine şeker istiyorum diye fısıldıyor ve canınız şekerli bir şeyler istemeye başlıyor. Sonra şekerli bir şeyler yiyip anlık olarak rahatlıyorsunuz. Ya sonra? Yediğimiz şeker, şeker isteğimizi uyandıran bakteriden daha çok üremesine sebep oluyor sonrasında ise bu bir kısır döngü haline giriyor. Denge her şeydir. Günlük beslenmenizde probiyotik gıdalara sıklıkla yer vererek ya da diyetisyeninizin/doktorunuzun önerisiyle sizin için uygun probiyotik takviyeyi kullanarak dengenin sizin için yararlı olan bakterilere doğru kaymasına yardımcı olduğunuzda daha güçlü bir bağışıklık sistemi ile daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz. Sofralarımızda bulunan doğal probiyotiklere; yoğurt, kefir, boza, kımız, şalgam, sofralık zeytin, hardaliye, peynir, enginar, lahana suyu, kombucha bunlara en güzel örneklerdir.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir