Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi
Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Buruk Öğretmenler Günü

Buruk Öğretmenler Günü

2020 yılındaki öğretmenler günü salgının en yoğun dönemine denk geldi. İşte bu yüzden okullardaki eğitim ağır aksak devam ediyor. Zaman zaman uzaktan eğitime bazen de yüzyüze eğitime karar veriyoruz. Geneşde bu günlerde öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal haklarını dile getirirdik. Ama bu sene belki de yüzyılda bir ortaya çıkan çok şiddetli bir salgınla uğraşıp duruyoruz.  Bu salgın ekonomiki hayatı durdurdu. Okıullarımızın kapanmasına sebep oldu. Siyaseti ve siyasetçileri de yıprattı. Ülkeleri de yönetenleri de hırpaladı.

Ama korona salgınında en üst plana çıkan sektör sağlık sektörü oldu. İkinci sektör ise eğitim sektörü oldu. Öğretmenlerimiz mesleklerini yapamadı. Öğrencilerimiz ise hem eğitimlerinden hem de arkadaşlarından uzak kaldılar. Milli Eğitim bakanlığı bize göre böyle olağanüstü bir dönem içinde yapılabileceklerinin en iyisini yaptı diyebiliriz. Çünkü salgının şakası yoktu. Bakanlık ders programlarından çok salgının seyri ile boğuştu.

Nitekim bu yaz mevsiminde bu salgını kontrol altına alabiliriz derken sonbaharda yeni bir dalganın içine düştük. Her sektörde olduğu gibi milli eğitimde de mevcut planlar alt üst oldu. Böyle uluslararası salgınlarda eğitim hayatımız ve uygulamaları konusunda polemiklerden uzak durmalıyız. Çocukların eğitimi kadar sağlıklarının da önemli olduğunu hatırlamalıyız. Bu iki önemli unsuru birbirinden ayıramayız. Yapılacak tek şey titizlikle tedbirlere uyup sağlıklı günleri beklemektir. İnşallah bizler de gelecek yıllardaki öğretmenler günlerini ağız tadı ile kutlarız.

Günün Sözü

Bana bir harf öğretenin

Kırk yıl kölesi olurum

Hz Ali

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir