Motor Yağı Değişim Belgesi Zorunlu Hale Geldi
Motor Yağı Değişim Belgesi Zorunlu Hale Geldi

Motor Yağı Değişim Belgesi Zorunlu Hale Geldi

Motor Yağı Değişim Belgesi Zorunlu Hale Geldi

Gemlik Esnaf Odası tarafından Motor Yağı Değişim Belgesi belge alımının nasıl olacağı ve nelerin yapılması gerektiği konusunda oda üyelerini bilgilendirmek için eğitim semineri düzenlendi. Oda başkanı İsmail Beki ve yönetim kurulu üyelerinin katıldğı toplantıda eğitim DNGÇEV.  Çevre Yönetimi Ve Teknolojileri Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Şirketi tarafından verildi.

Gemlik Esnaf Odası Başkanlığı tarafından Motor Yağı Değişim Belgesi belge alımının nasıl olacağı ve nelerin yapılması gerektiği konusunda oda üyelerini bilgilendirmek için  Esnaf Odası toplantı salonunda bir toplantı düzenledi. Bilgilendirme toplantısında; motor yağı değişim belgesi alımı konusunda oda üyelerine;  danışmanlık hizmeti verecek olan  DNGÇEV.  Çevre Yönetimi Ve Teknolojileri Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Şirket Müdürü Abdurrahman Eren  tarafından mevzuat ve uygulaması hakkında bilgi verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan Atık Yağların Yönetmeliği kapsamında motor yağı değişimi yapan işletmeler  01.01.2021 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden “Motor Yağı Değişim” belgesi almak zorunda.

“Atık yağ üreticisinin yükümlülükleri” 8. maddesinin ikinci fıkrasında “Motor yağı değişimi yapılan işletmeler, Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 13. Maddesindeki hükümler doğrultusunda geçici depolama alanı kurmakla, il müdürlüğüne başvurarak Ek-3’te yer alan belgeyi almakla, Bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olmakla, motor yağı değişimine ilişkin bilgileri çevrimiçi programı kullanarak bildirmekle ve onaylamakla”, yükümlü oldukları belirtilmekte.

01.01.2021 tarihinden itibaren Motor Yağı Değişim Belgesi almayan işletmelerin motor yağı değiştirmesine izin verilmeyecek.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir