Posta Hizmetinden Şikayet Var
Posta Hizmetinden Şikayet Var

Posta Hizmetinden Şikayet Var

Posta Hizmetinden Şikayet Var

Gemlik’te posta hizmetlerinde yaşanan sıkıntı hat safhaya ulaştı. Özellikle resmi tebligat özelliği taşıyan posta gönderileri köy kahveleri ve çay ocakalrı gibi yerlere toplu halde bırakılması içinden çıkılmaz sorunları ortaya koyuyor.

Vatandaşlar, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de posta gönderilerinde yaşanan sıkıntının her geçen gün artarak devam ettiğine işaret ederek, bir çok vatandaş usulüne uygun dağıtımı ve teslimatı yapılmayan gönderiler yüzünden mağdur oluyor.

Gazetemize gelen vatandaşlar, “başta adrese gönderilen ve günlü olan trafik para cezaları kredi kartı ekstraları gününden sonra teslim edildiği yada teslim edilmediği için cezalı duruma düşüyoruz. Mahkeme tebligatları da ona keza, duruşmalara katılamayan, mahkemelerde dava evrakı teslim edemeyen arkadaşlarımız var. Çeşitli defalar uyarmamıza rağmen adrese tebligat yapılmıyor. Köylerde kahvelere ve çay ocaklarına, şehir merkezinde de muhtara teslim ettiklerini söyleyip işin içinden çıkıyorlar”şeklinde konuştular.

Vatandaşlar, “bu konuda insanlar mağdur durumdalar. Adrese dayalı nüfus sistemi var herkesin adresi yeri belli olmasına rağmen kurumların ve onların temsilcilerinin işin kolayına kaçmasına bir anlam veremiyoruz. Bu konuda ilgileri göreve davet ediyoruz” dedier.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

2 Yorumlar

  1. Haberinizi taraflı olduğuna inanıyorum.Haber yapılmadan önce Gemlik PTT Yetkilileri ile görüşüp Bilgi edindiniz mi?Haberinizde adres sisteminden bahsetmiştiniz Eşref Dinçer Mahallesine gidip binaların üzerinde 3 tane bina numarası bulunduğundan haberiniz var mı yine aynı mahallede sokak isim tabelaların olup olmadığına baktınız mı?Dağıtım saatleri içerisinde adreste bulunamayan alıcıların gönderileri (tebligatlar) mevzuatlarımıza göre Muhtara bırakılmaktadır.Ayrıca Adres değişikliği yapan ilçe sakinlerinin bu değişiklikleri ilgili makamlara bildirme sorumluluklarını vaktinde yerine getirip getirmediğini araştırdınız mı?

    • Tebligat kanununa göre , evinde bulunamayan alıcıların tebligatları mahalle muhtarına bırakılmak zorundadır.Bu kolaya kaçmak değil kanuni bir zorunluluktur.
      Ayrıca trafik cezası vb.tebligatların ödeme süresi PTT memurunun teslim ettiği tarihte başladığı için , gün geçmesi diye bir şey sözkonusu olamaz.
      Tebligat gönderileri ya vatandaşa imza karşılığında, ya da muhtara yine imzası ile teslim edilebilir.Köy kahvesi vb.bırakılması mümkün değildir.
      Haberde bariz yanlışlar var.Keşke ilgili kişilerden bilgi alsınsaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir