Yıldız; Cumhuriyet’in Temelinde İstişare Yatar
Yıldız; Cumhuriyet’in Temelinde İstişare Yatar

Yıldız; Cumhuriyet’in Temelinde İstişare Yatar

Yıldız; Cumhuriyet’in Temelinde İstişare Yatar

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına vurgu yapan Yıldız konuşmasının devamında şu sözleri söyledi.

Bildiğiniz üzere bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü hep birlikte idrak edeceğiz. Cumhuriyetimizin bir asırlık serüvenine yaklaşmak üzere bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet demek halkın iradesi ve istişare ile işleri yürütmek demektir. Öyle ki bizim Gazi Meclisimiz ilk açıldığı zaman duvarında “Onlar işlerini istişare ile yaparlar” ayeti kerimesi yazıyordu.
Bu demek oluyor ki; Cumhuriyetin temelleri farklı fikir ve düşüncelerin bir araya gelerek, konuşma ve istişare etme üzerine kurulmuştur. Bu ruh bizim geçmişte de bugün de yaşadığımız birçok sıkıntının çözümüdür. İnanıyorum ki bu anlayış ile ülkemiz geleceğe emin adımlarla gidecektir, bu sebeple de cumhuriyetin ortaya koyduğu manayı hep birlikte anlamak mecburiyetindeyiz; çünkü; Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü bu ülkenin evlatları kol kola omuz omuza mücadele verdi. Cumhuriyeti kardeşlik ruhu üzerine inşa etti.

İNADINA KARDEŞLİK
Ülke olarak bugün de birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Bugün Küresel emperyalizmin amacı kin ve nefret tohumları ekerek bu kardeşlik ruhunu bozmak ve bizi birbirimize düşürmektir. Millet olarak bu sinsi ve hain plana karşı uyanık olmak zorundayız. Buna karşı verilecek en güzel cevap, ‘inadına kardeşlik’, ‘inadına birlik ve beraberlik’ olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyete giden süreçte emeği geçen herkesi aziz şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyorum.

(Son Güncelleme: 29 Ekim 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir