Acar, "Cumhurun iradesinin kaim olduğu nice yıllara "
Acar, "Cumhurun iradesinin kaim olduğu nice yıllara "

Acar, “Cumhurun iradesinin kaim olduğu nice yıllara “

Acar, “Cumhurun iradesinin kaim olduğu nice yıllara “

CHP Gemlik ilçe başkanı Cemil Acar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile alakalı açıklamada bulundu. Acar açıklamasında, “Bundan 97 yıl önce sınırsız acıların ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, engin bir ruh ve duygu yüceliğinde aynı inanç etrafında bütünleşen milletimiz, var olma mücadelesi vermiş; varlığına kastedenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırarak, tarihe unutulmaz bir kahramanlık sahnesi daha eklemiştir.

Milli mücadele yıllarında olduğu gibi, bugün de içeriden ve dışarıdan tezgâhlanan, milli varlığımızı ve bütünlüğümüzü hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Millet olarak uluslararası karanlık mahfillerin dehlizlerinde planlanan oyunun farkındayız. Millet olma şuurunu daha kararlı, daha kucaklayıcı, daha kuşatıcı, herkesi içine alan bir ruhla sürdürmeliyiz. Bu yüksek ideale inançları, tasaları, kıvançları, sevgi ve kederleri, aynı potada yoğrulmuş ve aynı istikamette doğrulmuş insanlarla ulaşılabilir.

Milli ve manevi değerlerimizle bezeli Cumhuriyetin kurucu ruhunu bugün de canlı ve diri tutmalı; insan hak ve hürriyetlerine daha saygılı, demokrasisi standart bulmuş, hak ve özgürlüklerin önündeki engellerden arınmış kamusal bir yapı için hepimiz sorumluluk üstlenmeliyiz. Aynı coğrafyanın bin yıllık desendeki farklı motifleri olarak farklılıklarımızı ayrılık ve aykırılık olarak değil, kültürel zenginlik ve milli servet olarak görmeli, bizi birbirimize kenetleyen, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Önümüzdeki dönemin, devletle milletin kucaklaşmasının kurumsallaşacağı sağlam adımların atıldığı, herkesi kucaklayan sivil ve bağımsız bir anayasa yapıldığı, demokratik kazanımların kalıcılığının sağlandığı ve milli iradenin etkinliğinin daim kılındığı bir dönem olmasını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşliğin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz”.

 

(Son Güncelleme: 29 Ekim 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir