Gökhan Günaydın’dan Gemlik temasları
Gökhan Günaydın’dan Gemlik temasları

Gökhan Günaydın’dan Gemlik temasları

Gökhan Günaydın’dan Gemlik temasları

CHP 24. dönem milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, 24. dönem milletvekili İlhan Demiröz ve CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret etti. Heyetin ilk durağı Umurbey’deki Belediye Başkanlığı çalışma ofisi oldu. Umurbey’in ardından Gemlik Belediyesi tarafından köylüden alınan ve ambalajlanarak hazır hale getirilen zeytinyağlarını inceleyen heyet Küçük Kumla ile Büyük Kumla mahallelerini ziyaret ettiler.

İlk durak Umurbey

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, 24. Dönem Milletvekili İlhan Demiröz ve CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı Umurbey’de ağırladı. Belde Belediyesi döneminde restore edilen ve uzun zamandır kullanılmayan eski Umurbey Belediyesini tekrar faaliyete geçirdiklerini belirten Başkan Sertaslan, “Umurbey’in tarihsel açıdan anlamı büyük, buradaki atıl duran binamızı ek bina olarak kullanacağız ve gelen misafirlerimizi burada ağırlayacağız”dedi. İlk misafirin Gökhan Günaydın, İlhan Demiröz ve İsmet Karaca olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, Günaydın’a Umurbey beldesinin tarihi hakkında bilgi verirken, Umurbey Girişimci Kadınlar Derneği’nde ise yöresel tatları denediler.

Zeytinyağına tam not

Umurbey ziyaretinin ardından dolu yağışının ardından %70 rekolte kaybına uğrayan çiftçilerden iki katı fiyatla alınan ve zeytinyağı elde edilen tesislerde yağın kalitesini inceleyen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın, yağın kalitesi ve asit oranından övgüyle bahsederken, “Sosyal demokrat belediyecilik her alanda kendini göstermeye devam ediyor” dedi.

Üreticiyle buluştular

Gemlik Belediyesi tarafından alınan zeytinlerin ödenmesi başladı. Banka hesap numarası veren çiftçilerin hesabına ödeme yapılırken, banka hesap numarası olmayan üreticilerin ise ödemeleri köy köy gezerek gerçekleştirildi. Bazı çiftçilerin ödemelerini Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın yaparken, “Hasat zamanı öncesi dolu yağışı çiftçilerimizi olumsuz etkiledi ve zeytinine iki lira değer biçildi. Bizler çiftçimizi darda bırakmayarak bu zeytini dört liradan aldık. Aldığımız zeytinlerimizden kaliteli bir yağ elde ettik. Bu yağları da çeşitli kurum ve kişilere satmaya başladık. Allah bir daha çiftçimize böyle bir afet yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Zeytinyağı müzesine ziyaret

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın ile birlikte yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan ve ilk dönem yağ sıkma makineleri örnekleri bulunan zeytinyağı müzesini ziyaret etti. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan PM üyesi Gökhan Günaydın’a makinelerin tarihi hakkında bilgi verirken, PM üyesi Gökhan Günaydın “Gemlik Belediyesin tarihe sahip çıktığını görmek bizlere mutluluk verdi. Müze tamamen faaliyete geçmesinin ardından buraya çevre illerden çok sayıda ziyaretçi geleceğine eminim” şeklinde konuştu.

 

(Son Güncelleme: 18 Ekim 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir