Ortak akılda gündem ‘Gemlik’
Ortak akılda gündem ‘Gemlik’

Ortak akılda gündem ‘Gemlik’

  Ortak akılda gündem ‘Gemlik’

Bursa ili oda ve borsalarının katılımı ile 19. Ortak akıl toplantısı online olarak gerçekleşti

Toplantının gündem maddeleri Gemlik’te yapılması planlanan konvansiyonel tren hattı , imara açılan fakat 18 uygulaması henüz tamamlanamayan ticari ve depolama alanları ile Gemlik zeytini oldu.

Gemlik’e yapılması planlanan konvansiyonel tren hattı hakkında söz alan Gemlik Ticaret Ve Sanayi odası yönetim kurulu başkanı Paşa Ağdemir; ‘Bursa ülkemizin ekonomik anlamda 4. Büyük kenti ve Gemlik Bursamızın dünyaya açılan kapısı konumundadır. Yapımına hızla devam edilen yerli otomobil fabrikası ile stratejik önemi daha da artacak ve ulaşım noktasında daha büyük gereksinimleri ortaya çıkacaktır. Bu nedenle bahse konu tren projesinin gemlik ağının hayata geçmesi adına yine diğer kamu kurum ve kuruluşları ile istişare etmeli süreçleri hızlandırarak sonuca ulaşmalıyız’ dedi. Ayrıca Ağdemir ilçemizde küçük sanayi bölgesi ile kurtul bölgesi arasında bulunan 355 hektar alan 2006 yılında ticari ve depolama alanı olarak belirlendiğini  şu anda hala toplam alanda  sürecin devam ettiğini bu alanların bir an önce ticari hayata kazandırılmasının ekonomimizin gelişmesi ve yatırımcıları ilimize ve  ilçemize çekmemiz açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Gemlik Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım; ‘zeytin ilimizin en kıymetli ekonomik değerlerinden biridir’

Toplantıda söz alan Yıldırım; Bursa bölgesinde 10 milyon zeytin ağacının olduğundan ve Gemlik, İznik, Orhangazi, Mudanya, Karacabey, Kemalpaşa gibi hemen hemen Bursa’nın bütün ilçelerini ilgilendiren bir konu olduğunu dolayısı ile ekonomik girdileri ile tüm sektörlere de dinamizm kattığını belirtti.Zeytin ile ilgili kamuoyunda oluşan veya oluşabilecek bilgi kirliliğini önlemek amacı ile ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle ajanslar tarafından servis edilen zeytin boyalı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bu konu hakkında ortak bir çalışma ile vatandaşların ve tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir