Gemlik Gençlik Merkezinden 3 gün süren Hayvanları Koruma Günü Etkinliği
Gemlik Gençlik Merkezinden 3 gün süren Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Gemlik Gençlik Merkezinden 3 gün süren Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Gemlik Gençlik Merkezinden 3 gün süren Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” münasebetiyle toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmak, hassasiyeti arttırmak, mevcut sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla

Gemlik Gençlik Merkezi tarafından; Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Temsilciliği, Bursa Hayvanlarla Yaşama Derneği birlikte ilçemizde bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler kapsamında ilk gün 20 kadar genç hayvan sever  Umurbey Hayvan rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiler. Burada Gemlik Belediyesi sağlık işleri Müdürü  Hakan Uğur tarafından ilgiyle karşılanan öğrencilere merkez hakkında bilgiler verildi.

Ekinliklerin ikinci gününde gün boyu  çarşı meydanında akşam ise Beyza çay bahçesinde  Can dostlarımız konulu fotoğraf sergisi düzenlendi

Etkinlikler süresince Gemlik’teki 4 veteriner işyerlerinden temin edilen 100 kilo kadar kedi ve köpek mamalarını küçük poşetler halinde çocuk ve gençlere sokaktaki hayvanları beslemek üzere ücretsiz dağıtıldı.

Etkinliklerin 3. Günü 4 Ekim Pazar günü  15 Temmuz meydanında Hayvan Hakları Fedarasyonu Gemlik Temsilciliği ve Bursa  Hayvanlarla Yaşam Derneği temsilcileri  basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklaması öncesinde Kurşunlu Nursel Çağlar Ortaokulu 6 ve 7.sınıf öğrencileri öğretmenleri Şule Aydın rehberliğinde   gösteride bulundular. Büyük ilgi ve beğeni kazanan gösterinin ardından   Gemlik Gençlik Merkezi gönüllüsü Talha Şahinoğlu gitarıyla gesi bağları türküsünü çalıp söyledi.

Sunuculuğu Ünv. Öğrencisi  ve Gemlik Gençlik Gönüllüsü  Rabia Ünal’ın yaptığı  programda basın açıklamasını Bursa Hayvanlarla Yaşama Derneği başkan yardımcısı  Mustafa Katırcı okudu.

Katırcı basın açıklamasında  4 Ekim bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Üzerinde yaşadığımız dünya insanlarıyla, diğer canlı türleriyle ve bitki örtüsüyle büyük bir uyum ve denge içinde yaratılmıştır. Yeryüzünde hayatın devamı için bu dengenin korunması, doğaya ve tüm canlı türlerine saygılı davranılması gerekiyor. Ekosistemin korunmasında hayvanların yaşam haklarını savunmanın önemi büyüktür. Canlı türleri yok oldukça ekosistem de bozulduğunu ifade ederek ‘81 ilin emniyet müdürlükleri bünyesinde Doğa, Çevre ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu. Ekim ayında bütün hayvan severlerin heyecanla beklediği yeni hayvan koruma yasası TBMM de görüşülecek. Yeni yasa tasarısında hayvanların korunmasına dair çok daha etkili maddedeler yer alıyor. En önemlisi hayvanlara yönelik suçlar mala zarar verme kapsamından, kabahat olmaktan çıkarılacak ve bu suçlar TCK kapsamına alınacak’ müjdesini paylaştı.

Basın açıklamasının ardından  Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve İlçe Milli Eğitim şube müdürleri  Adem Şahin ile Muhammed İkinci, Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Temsilcisi Umran Akyavaş, Bursa Hayvanlarla Yaşama Derneği başkan yardımcısı Mustafa Katırcı  ve hayvan severler  fotoğraf sergisini gezdiler.

Gemlik Gençlik Merkezi Müdürü Şuayb Serdaroğlu 3 gün süren  etkinliklerde başta Kurşunlu Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Şule Aydın olmak üzere emeği geçen gönüllülere ve katılımcılara teşekkür ederek bu tarz etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belitti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir