TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

GELECEĞİNE UMUT İYİ PARTİ OLABİLİR VE ŞİİR’İM

GELECEĞİNE UMUT İYİ PARTİ OLABİLİR VE ŞİİR’İM

 

İYİ Parti bir çok zorluklardan geçerek, Türk siyasi tarihinde yerini aldı. Şimdi emin adımlarla yol alıyor. Bu durum, onu bir zamanlar tarih sahnesinden silmek isteyenler bile kabullenmek oldu. birkaç yıl öncesine kadar, “fetöcü, gayrı milli, Pkk yanlısı” diye suçladıkları Meral Akşener’i, bizzat Bahçeli’nin çağrısı sonrası Erdoğan’ın “milli ve yerli”  sözleri, farklı bir noktaya taşıdı. Eski söylemleri yine söyleyenler ters yüz etti. Türkiye’deki siyasal alan, bir tür yenileme yaptı.

*

İYİ Parti toplumsal alanın içinde kökleşti, yer tuttu. Kısacası, gelecek seçimlerin kilit partisi haline gelebilir. Toplumsal talebin çekim alanına girebildi. Türk Halkı Akşener’in yurt gezilerinde birebir derdini anlatacağı yakın, samimi bir siyasetçi olarak gördü. Siyasetin kendilerine dokunan eliyle karşılaştılar. Öyle ya iyi günde herkes geliyordu, önemli olan zor günlerde yanlarında olabilmektir. Bunu onlara hissettirebilmek. Nitekim seçim sürecinin dışında, zor günlerinde, tam da lazım olduklarında, tam da sıkıntılarla boğuştukları sırada siyasetçiyi gerektiği yerde karşısında muhatap olarak görmek çok önemli bir şey. Bunun anlamı, seçmene, “sizi önemsiyoruz” mesajını Ankara’dan değil, gidip bizzat yerinde vermektir. Bu durum, İYİ Parti açısından siyasal talebin, toplumsal kabul alanının genişlemesine neden oldu. Bu sebepledir ki Kongre konuşmasında Akşener, yurt gezilerine gönderme yaparak “millet bizi çağırıyor” demesi tespiti yerinde oldu.

*

İyi parti Türk milletine genel olarak ne mesaj verdi?

1-Bütün Türkiye’nin partisi oldukları mesajını verdi. “İYİ Partiyi Kürdü, Alevi’si, Lazı, Çerkez’i, emeklisi dar gelirli esnafı ve tüm Türkiye cumhuriyetinin yurttaşları kurdu” Ayrıca Trakya’dan Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar yurdun dört bir tarafında seslenerek söze başlaması kucaklayıcı siyasetin ta kendisiydi. Türk Milletinin kendisini önemseyecek, varlığını hatırlayacak,  kucaklayıcı sevgi diline ihtiyacı var dedi.

2- Milli birlik ve beraberlik mesajı verdi. İktidar ve ortaklarının “ayrıştırıcı dil” kullandıklarına vurgu yaparak, ayrımcılığı dışlaması oldu.

3-Türkiye’de vurguncu ekonomik düzene itiraz ettiğini gösterdi.

4-Tam bağımsız Türkiye vurgusuyla dış politikanın, muhatabının Türkiye Cumhuriyeti Devleti olması gerektiğini, devletin yönetenlerin kendi kişisel çıkar ve duygularıyla değil, devleti zor duruma düşürdüğünü söyledi.

5-Siyasetin kalite çıtasını birkaç birim yükseğe taşıdı. Kullandığı dil, toplumsal kucaklayıcılık, gösterdiği siyasi bilinç ve devletin varlığını gözeterek milli çıkara yaptığı vurgu, siyasetin çıtasını yukarı çekti.

6-Genç işsizlerin sözcüsü oldu. Anadolu seyahatlerinde konuştuğu esnaf, işçi, çiftçi vb. toplumsal kitlelerin sesini kürsüye taşıdı.

7-Özellikle çevre, hayvan vurgusuyla ülkenin kanamakta olan bir başka yüzünü dile getirdi.

8-Emeği ve hakkı çalınanların, işe giremeyenlerin, toplumsal yığınların sözcüsü oldu.

9-Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vurgusunu yineleyerek, Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi geri bıraktığının altını çizdi.

10- Kendinden emin konuşarak, halka, biz sorunları çözeriz mesajı verdi. Sonuç olarak İYİ Parti, umut partisi olma yolunda ilerliyor diyebiliriz. Yapması gereken şey, bu stratejiyi siyasal eylemlerle pratiğe dönüştürürken siyasal çürümüşlüğün sonuçlarını topluma taşımaktır. Umarım bu ortamda başarır ve ülkenin geleceğine söylemleriyle bir rol olurlar… Sağlık için tedbirli olalım. Yarınlara umutla bakalım…

SEN NE HAYELDESİN

İsmine mülkün sepet dolusu anahtarın

Sonun ölümdür sen ne hayaldesin.

İster makam mevkiin zirvede olsun

Ahırın ölümdür sen ne hayaldesin.

*

İster ordular tahtında köşk olsun

Zevkle içinde oturup sefa sürsen

Etrafına dönen binlerce akıllın olsun

Ahırın ölümdür sen ne hayaldesin.

*

İster kuştüyü yatak yorganın olsun

Emir gelince elveda, olmazsa imanın

Malın mülkün hepsi olur yalanın

Ahiretin ölümdür sen ne hayaldesin.

Y.T:11.01.2020

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

Gemlik’te istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı 2 otomobil de istinat duvarı altında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir