TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

“GÜÇLÜ ANA MUHALEFET ÜLKE SORUNLARINI ÇÖZDÜ-RENDİR ? VE ŞİİR’İM”

“GÜÇLÜ ANA MUHALEFET ÜLKE SORUNLARINI ÇÖZDÜ-RENDİR ? VE ŞİİR’İM”

 

Her gün bir sorunlar yumağı algıları köşklerden çıkan söylemler, televizyon ekranlarında, sosyal medyada her yerde çoğunluk insanlar üzerinde boş laf kalabalıklarıyla meşgale ederek ülke insanının gerçek olan sıkıntılar üzeri kapatılarak halılar altına süpürülüyor ve her şey güllük gülistan gösteriliyor ooh ! Ne güzel yollar acık trafik yok serbest devam.

*

Ana muhalefet partisi CHP içinde bir ateş yakılıyor patlayan kavgalara, iktidardan bir alkış gündeme harika haber malzemeleri ve CHP bir İl Başkanı bir söylemi, bir İnce tavrı ortalık toz, duman muhalefet yapmayı unutup iktidara çikolatalı pasta sunmaktalar. Dertleri ülke ve millet sorunları değil koltuk sorunları post kavgalarıyla uğraşırlar. Sözde bu muhalefet adı sosyal demokratlar: Milletin onca sorunu varken gündemi saptırıyorlar diye iktidar partisine haksızlık eder gibi hal ve tavırlarla iktidardan hesap sormayı bırakın hesap bedeli ödüyorlar.

*

Hani Türkiye sağlıkta dünyanın en gelişmiş hizmetini veriyordu ve sözde uçaklar dolusu tıbbi malzemeler gönderilerek “SHOW” Manşet haberleri yapılıyordu, şimdi neler oldu vatandaş hastanelerde yer bulamamakta, pozitif vakalar ellerine reçete verilip evlerine gönderilmekte, hastalar yoğun bakım üniteleri tıka basa dolu olduğu için evlerine gönderilerek çaresizliğe terk edilmekte, doktorlar sağlık güvenleri için görevlerinden istifa etmekte ve birçok sağlık personelinin her türlü sorunları çözümsüze-ce beklemekte, ana muhalefet partisi hesap soracak ve çözüm yerine kendi iç kavgalarda adamın adamı olmak, koltuk sevdalarında iktidardan hesap sorma yerine hesap vermekle meşguller.

*

Her gün sokaklarda trafik cinayetleri, kadın, çocuk ve benzeri cinayetler işleniyor, uyuşturucu,  küresel teknolojiyle geliştirilen soygunlar yapılıyor meçhuller, mağdurlar tüm bunlardan hesap sorar bir ana muhalefet var-mı? Yok! Neden! Kendi iç çözümsüzlüğü varken mevcut iktidardan-mı hesap soracak; anacak hesap veren oluyor.

*

Sakallı bazı din tacirleri çoğalarak çocukları taciz ediyorlar. Cinci hoca geçinen zındıklar kadınların göbeğine yazıp çiziyor. Eğitim bazı tarikatlara, devlet kadrolarına cemaatler sızarak kendilerinin alanlarını ve kazançlarını geliştiriyorken. Hesap soran var mı?  Yok! Demokrasi, Hukuk, Adalet eşitlik, Laiklik kimsenin aklına gelmiyor. Ana muhalefet gaf üstüne gaf yapıyor.

*

İktidar bugüne kadar yaptığı 70 milyar doları aşan tutardaki özelleştirme gelirinin nereye harcandığının hesabını Meclis’e ve millete vermedi. Deprem vergilerinin nereye gittiği bilinmiyor. TVF’ye devredilen 60-70 milyar dolar değerindeki kamu varlığının nasıl değerlendirildiği, kaynaklarının nerelere harcandığı, kamuoyuna açıklanmıyor. Kısıtlamaların ta en başında İBAN numaraları verilerek toplanan paralardan ses seda var mı? Bu hesap peşine düşen var mı? Yok! Ana muhalefet kendilerine hesap peşindeler.

*

Bu sorunlar çaresiyle sokak sokak gezerek vatandaşa anlatan ana muhalefet var mı? Yok! Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamasına göre salgın nedeniyle işini kaybeden, işyeri kapanan ve bundan dolayı kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılanların sayısı 3 milyon. İşten çıkarma yasağı çerçevesinde ücretsiz izne çıkarılan ve nakdi ödeme desteği alanların sayısı ise 2 milyon ve küçük esnaf fer-yatı koparan, kapanana. TÜİK rakamlarında asla göremeyeceğiniz Türkiye’de işsiz sayısı 12 milyon civarında. Ülkede üretim dibe vurdu ve yüzde 9.9 daralma yaşandı, Milletin derdine kim tercüman olacak? Orhan Gencebay dertli şarkılarıyla-mı? Ana muhalefetten Hesap soran var mı? Veya hesap veren mi olacak.

*

İkinci el hurda arabalar neredeyse sıfır araba fiyatına satılıyor… Düğünlerde çeyreğin yerini sahte altınlar takılıyor. Uzaktan eğitim deniyor, milyonlarca gariban öğrencinin evinde internet yok. TÜİK 2020 rakamlarının verileri yayınlanmadı. 2019 rakamlarına göre; En fakir yüzde 20 toplam gelirin yüzde 6’sını alıyor. En zengin yüzde 20 toplam gelirin yüzde 46’sını alıyor. Sürekli yoksulluk oranı yüzde 12.7. 2019 yılı yoksulluk oranı yüzde 28.5.Sosyal yardım olmadan hayatını sürdüremeyeceklerin oranı yüzde 12.7 de. Panda-mi sonrası 2020 rakamlarının tam bir kabus olacağını görebilmek için illa kahin olmaya gerek yok! Milletin derdinin anlatılması ana muhalefet anlatmasın-da bir sanatçı mikrofonu eline alsın anlatsın-mi beklersiniz.

*

Siyasetçilerin gündemi milletin gündemi ile örtüşmüyor, vatandaşlardan uzak yaşıyorlar, koltuklu masalarında oturularak ne olacak bu memleketin hali demeyle olmuyor. İktidar partisi gibi ana muhalefeti eleştirildiğinde alınıyor ve hatta çok kızıyorlar ve İktidarın kendi hatalarının tespiti yapılmadan çaresi bulunmadan muhalefet yapmak aklınıza gelmez! O zaman, çok takıldığınız iç tartışmayı bir kenara bırakın. CHP’nin bu milletin her kesimine ulaşması için bugünü ve yarınlarına ilişkin yaptığı değerlendirmeleri kamuoyunun gündemine getirin. Aynayı kendinize tutun. Doğru olan konularda cesaretiniz varsa yapın! Yoksa. O masalarınızdan kalkmayın. Biz bize yeteriz diyerek kadehleri kaldırın kendi kendinize söyleyin. Siz bu kafada gitmeye devam edin, saray dediğiniz köşkler hesaplarınızı seve seve öder! Sizde mutlu olup o koltuklarda yaşarsınız.

 

ADALETİ TERAZİDE YANILTILAR

Sizde Yollar dikenli

Adalet getirir doğruları.

Düz yolları daraltanı

Adalet getirsin doğruları.

*

Akıl verdi düşün diye

Fikrinle yürü dengeye

Teraziyi anla diye

Adalet versin doğruları.

*

Hakkaniyet baş tacımız

Bilim bizim ilacımız

Sahtekârlık hep acımız

Adalet doğru yönümüz.

*

Sarraf tartar altınını

Terazide doğru tartılanı

Şeytana kaptırma nefsini

Adalettir doğru tartanı.

*

Masal gibi anlatırlar

Demokrasi özgürlük derler

Sözden yaşamdan kopuklar

Adalet hükümsüz onlara.

*

Mehmet söyler duymuyorlar

Kimseyi hiç görmüyorlar

Pembe hayal satıyorlar

Adaleti terazide yanıltılar.

Y.T:1.07.2019

(Son Güncelleme: 17 Eylül 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir