Halkın partisi CHP 97 yaşında!
Halkın partisi CHP 97 yaşında!

Halkın partisi CHP 97 yaşında!

Halkın partisi CHP 97 yaşında!

CHP’nin 97. Kuruluş yıl dönümü Atatürk Anıtı önünde kutlandı.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’yu cephelerde savunan Kuvvai Milliye Hareketi’nin Mustafa Kemal Atatürk tarafından partileştirilmesi ile kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 97. yaşını kutluyor.

Türkiye’nin her yerinde saat 9.30’da eş zamanlı olarak gerçekleşen 97. yıl kutlamalarının Gemlik kısmı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Programa CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, başkan yardımcıları, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.  Geçmiş programlarda kalabalık gruplar halinde kutlama yapan CHP’liler, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda partili ile kutlamayı gerçekleştirdi.

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, partili gençler ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra söz alan İlçe Başkanı Acar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Acar, “Büyük Atatürk! Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız!” dedi.

Acar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvvai Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97. Kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemiz’in ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz!

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir