HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

KUSURLARINIZA BAKIN!

KUSURLARINIZA BAKIN!

 

Vaka sayısı 25 milyonu,

Toplam can kaybı ise 854 bini geçti.

 

Bu ürkütücü rakamların Kovid-19′ un eseri olduğunu tahmin etmişsinizdir sanırım. Birkaç gün öncesine kadar tespit edilen bu rakamlar tam olmamakla birlikte bu şekildeydi. Kovid 19′ un bulaşma hızına bakılırsa, bu satırları yazdığım şu dakikalarda bile arttığı kesin!

 

Üstelik maalesef, çözüm olarak bulunmuş bir aşı ve tedavi yöntemi henüz yok.

 

Sebepleri bilim insanlarınca tespit edilen salgının seyri hız kesmeden, nerede, nasıl ve ne zaman son bulacağı ise yine bilim insanlarının çalışmalarının sonucunda göreceğiz.

 

Sebepleri demişken, geçen ay yayımlanan Science dergisinde işin uzmanlarının demeç demeç makaleleri yer aldı konuya dair. Bu uzmanların doğa bilimciler, veterinerler ve hatta ekonomistlerden oluştuğuna dikkat çekmek isterim!

 

Keza Kovid 19 gibi bir  salgının sadece can kaybı yaşatarak değil,  dünya üzerinde yarattığı ekonomik yıkım da bir o kadar önemli.

 

Bilim insanları, “işin başlangıç noktası ne idi ve nasıl bu hale geldik?” soruları üzerinde tespitlerini iletirken, ekonomi uzmanları da pandeminin şimdiye kadar yarattığı mali yıkımı bir önceki salgınlara göre oran vererek açıkladılar.

 

Doğa bilimciler ve diğer bölüm uzmanlarının vardığı kanı şuydu; “buna bizler sebep olduk! Ormanları yok ederek, avlanmaması ve tüketilmemesi  gereken hayvanları avlayarak ve tüketerek( vahşi hayvan eti ticareti), kontrolsüz ve denetimsiz yer altı kaynakları araştırmaları yaparak, biyolojik deneylerin kapısını aralayarak, doğanın dengesini bozarak ve tüm bunların sonunda, ucuz küresel uçuşlara – dur- demeyerek!

 

Kaldı ki tıpkı domuz gribinde olduğu gibi, Kovid 19 pandemisinde de küresel yayılma hızı, tespit ve tedavi yöntemlerinden çok daha hızlı oldu. Bizler henüz ne olduğunu anlamadan dünya geneline yayılmış olmasının sebebi ucuz havayolu taşımacılığıdır”.

 

Uzmanların açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı ve  yeni salgın hastalıkların da yakın zamanda var olabileceğine dair  uyarılarda bulundular.

 

Ekonomistlerin tahminlerine göre ise, 10 yıl içinde salgınların önlenmesinin maliyetinin Kovid-19 pandemisinin tüm maliyetinin yaklaşık %2′ lik kısmına denk geleceği yönünde.

 

Sizin anlayacağınız, yaşadığımız sürece neresinden baksanız sonu hep zarar ve ziyan!

 

Hal böyleyken, hâlâ açılış ve kutlama yapanları ve bu uğurda binlerce insanın toplanmasına göz yumanları ( sebebi ve  açılış- kutlama amacı her ne olursa olsun! İster camii olsun, ister mağaza, isterseniz düğün- dernek) , konser peşinde koşup, “o konser senin bu konser benim” diyerek sözüm ona stres atanları, ölük ölük plajlara akın ederek, deniz-kum- güneş tutkusundan bir türlü vazgeçmeyenleri anlamıyorsam hatta anlayamıyorsam kusuruma bakmayın!

 

Benim yaşadığım dünyanın ve sürecin gerçekleri bunlar iken, “siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?” diye sorarsam, yine kusuruma bakmayın!

 

Payıma düşen masumane bir kültürel etkinliğe bile cesaret edip yeltenemiyorsam ve bu esnada, hemen öte tarafımda yapılıveren eğlence ve keyif topluluklarına ses çıkarıyorsam sizler yine kusuruma bakmayın.

 

Kusurlarınıza bakın!

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir