Durdu,Hızlı Tren Gemlik'ten Gidiyor
Durdu,Hızlı Tren Gemlik'ten Gidiyor

Durdu,Hızlı Tren Gemlik’ten Gidiyor

Durdu,Hızlı Tren Gemlik’ten Gidiyor

Gemlik MHP Belediye meclis üyesi Osman Durdu,  “Gemlik’in yıllardır özlemini çektiği, özellikle limanlar bölgesinin iş hacmini ikiye katlayacak, yerli otomobil fabrikasının ilçemize gelmesi ile birlikte olmazsa olmazımız olan Hızlı Trenin Bursa’dan 20 kmlik Gemlik’e değil, 120 km mesafedeki Bandırma’ya kaydırılmasının anlamsız olduğu kadar, gerek Bursa ve gerekse Ankara’da ki siyasi lobimizin olmadığı anlamı taşımaktadır” dedi.

MHP Belediye meclis üyesi Osman Durdu, Belediye Meclis toplantısı sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, “Gemlik, Ankara-İzmir hızlı tren projesinin en başında var olan bir durak. Bu bölgede bulunan limanlarımız % 50 kapasite ile çalışıyor. Yıllık 23 milyar dolarlık bir işlem hacmine sahibiz. Serbest bölgemiz daha ilk kurulduğu yıllarda dahi buraya hem yolcu hemde taşımacılıkta kullanılacak bir tren projesi vardı. Devletimiz bu konuda zaman içinde projeleri geliştirdi. Bursalı siyasetçilerimiz her dönem Hızlı Tren hattının Bursa ve Gemlik’e gelmesi noktasın da her zaman kamuoyuna bilgiler verdiler. Hatta son dönemde Bursa İstasyonundan Gemlik Serbest Bölge ve hatta yerli otomobil fabrikasının hemen yanında projelendirilen istasyon güzergahı için kamulaştırmaların büyük kısmı yapıldı. Ancak gördüğümüz ve siyaseten okuduğumuz kadarı ile gerek Bursalı bazı vekiller ve Bandırma siyaseti konuya müdahil oldu ve adeta burnumuzun dibindeki yatırım 120 km mesafe ile Bandırma’ya gitti. Bu yaşanan adeta laylaylom siyasetinin bir ürünüdür. Gemlik’te Belediye Başkanı ve Bölge milletvekilimizin tek adam siyasetinin tezahürüdür. Ortada siyaset üreten ve ülkemizi yöneten Cumhur ittifakı varken, Gemlik’te yaşanan bu talihsiz durumun hiç bir mazeret ve açıklaması olamaz” şeklinde konuştu.

Osman Durdu, “İhale dosyasında var: Bursa isterse Gemlik hattı da programa girer. Aslında… Bursa sanayisi için. 14 Organize ve 9 İhtisas olmak üzere 23 Sanayi Bölgesi’ni demiryoluyla limana ulaştıracak Gemlik treni çok önemli.  2017’de programa giren 20 kilometrelik Bursa-Gemlik Demiryolu hattı proje hazırlanıp kamulaştırmaların büyük kısmı yapılmasına karşın, “rantabl olmadığı” gerekçesiyle 2018’de askıya alındı. Bu süreçte Türkiye’nin otomobili fabrikasının Gemlik’e kurulması, Gemlik hattını yeniden gündeme getirdi ve dosyanın raftan inmesini sağladı. Ancak Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi dosyasında Gemlik treni bir maddeyle yer aldı. Bursa-Gemlik arası ve Bursa-Balıkesir arası demiryolu güzergahının analizi uygun görülmesi halinde rezervasyonların yapılmasına, Bu cümleden Bursa isterse Gemlik hattının yapılabileceğini anlamını çıkarıyorum” ifadelerine yer vererek,  Şimdi Gemlik halkı olarak hiç bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu konuya ivedilikle eğilmeli ve işin takipçisi olmalıyız” diye konuştu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir