Beki, "Esnaf Zor Durumda"
Beki, "Esnaf Zor Durumda"

Beki, “Esnaf Zor Durumda”

Beki, “Esnaf Zor Durumda”

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, pandemi sürecinde Gemlik esnafının da zor durumda kaldığını belirterek, hükümet başta olmak üzere ilgili birimlerden destek beklediklerini ifade etti.

Beki yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Esnaflarımız bize aile bireylerimiz kadar yakın insanlardır, zor zamanımızda, kötü günümüzde hep yanımızda olanlardır. Cebimizde para olmasa bile ihtiyaçlarımıza karşılayanlardır. Pandemi süresi boyunca esnafımız kara günler geçiriyor,Sadece kendileri değil, her birinin yanında çalıştırdığı 3,4 kişilik aileleri olduğu düşünüldüğünde binlerce hemşehrimiz zor günler geçiyor. Şimdi destek olma sırası bizde tüm esnafımızın yanında olmalıyız 21 Mart’ta yayınlanan genelge kapsamında düğün salonu işleticileri,lokantacı, berber, kuaför, tuhafiyeci esnafımız başta olmak üzere, birçok esnafımızın ekmek teknesi uzun bir süre kapalı kaldı. Esnafın hiçbir geliri yok. Dükkanların kısa süreli kapalı olması salgının önlenmesi adına doğru bir karardı. Ama zorunluluk nedeniyle iş yerleri kapanan esnaf ile, onların yanında çalıştırdığı ustası, çırağı, kalfası, askıcısı hayatlarını idam ettiremeyecek noktaya geldi. Esnaf kirasını ödeyemiyor, elektrik, su, doğalgaz faturasını ödeyemiyor.Bu süreçte yasaklar tekrar geri gelirse esnafımızda tamiri imkansız yaralar açacaktır.Örnek vermek gerekirse düğün salonu işleticileri ile hizmet talebinde bulunan müşterileri alınan yasak kararları ile karşı karşıya gelmektedirler.Esnafımıza yaptığımız denetimlerde il pandemi kurulunun aldığı hijyen ve sağlık kurallarına sıkı sıkı uymakta olduğunu gözlemlemiş bulunmaktayız. Alınacak kararlarda bu göz ardı edilmeyip birlik başkanımızın, federasyon başkanımızın, sağlık bakanlığımızın, ticaret bakanlığımızın ve sayın Cumhurbaşkanımızın esnafımızın yaralarını saracak kararlara imza atacağına inancımız tamdır. Bir yasağı daha esnafımızın kaldıracak gücü bulunmamaktadır” dedi.

(Son Güncelleme: 31 Ağustos 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir