CHP’li ACAR’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması
CHP’li ACAR’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

CHP’li ACAR’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

CHP’li ACAR’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması

Mustafa Kemal ve beraberindekileri İstanbul’dan Samsun’a, oradan Anadolu’ya götüren süreçte milletimiz yoksul, ayağında çarığı, sırtında hırkası, ağzında lokması olmayan, yıllarca süren savaşlardan yorulmuş ve emperyalistlerin yağmalamak için ellerini ovuşturduğu bir milletti. Talihsizlikler silsilesi ile Doğu Avrupa’dan İç Anadolu’ya kadar vuruşa vuruşa çekilen ve mermisi kalmadığında süngüsü ile kendini savunmaktan imtina etmeyen Türk Milleti, takvimler 1920’li yıllarının başındayken artık soluklanmak istiyordu.

Anadolu’nun üzerinde düşman planörleri gezip, itilaf devletlerinin çizmeleri topraklarımızı hayasızca çiğnerken,

“Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,

Yok, mudur kurtaracak bahtı kara maderini”

diye soran şaire cevap, yine bu yüce milletin zengin kültürü ve yüksek bağımsızlık duygusu ile yetişen Kuvvai Milliyeciler cevap vermiştir.

Cumhuriyet’in önsözü Çanakkale’de daha sonra Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yeniden ayağa kalkan milletimiz, Antep’te, Maraş’ta, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kocatepe’de kahramanlık üzerine kahramanlık, zafer üzerine zafer işleyerek düşman çizmelerinin geldikleri gibi gitmelerini sağlamıştır.

Bu önemli zaferin mimari, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “”Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” demiş ve hiçbir zaman Anadolu’yu kaderine terk etmeyi düşünmeden, dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıyı tarihin altın sayfalarına yazmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz, gazilerimiz, cumhuriyetimizi kanla, irfanla kurmuşlardır!

ACAR : Yasakların Sebebi İnandırıcı Değil !

Son yıllarda milli bayramlarımıza getirilen yasaklar hepinizin malumu. Ne 23 Nisanımızı, ne 19 Mayısımızı ne de 29 Ekimimizi eskisi gibi coşkuyla kutlayamıyorduk. Tuhaf kurallar ile katılımları kısıtlanan törenler, sınırlı kişilerle gerçekleştiriliyor ve bayram kutlamaları özünden koparılıyordu. Bizlerin yetkisindeki Gemlik Belediyesi, geçtiğimiz yıl milli bayramların istenirse nasıl birlik, beraberlik ve coşkuyla kutlanabileceğini göstermişti. Fakat Mart ayından bu yana, restoranlar açıkken, salonlar açıkken, sahiller açıkken, başka birçok kutlamaya izin verilirken 30 Ağustos Zafer Bayramımız korona bahanesine takıldı. Açılışlarda, siyasi propagandalarda bulaşmayan koronavirüs, iktidar sahiplerinin söylemine göre 30 Ağustos’da tehlike arz edecekti. Kulağa hiç de inandırıcı gelmeyen bu bahanenin sebebini fark etmek için artık çok fazla zihin yormaya gerek yok. Fakat bu gün bir kez daha gururla söylüyorum ki, cumhuriyetimiz, milli değerlerimiz bize emanet! Bizler, türlü bahanelere, maksatlı yasaklara karşı Cumhuriyet’i ve cumhuriyet değerlerini savunmaya devam ediyoruz!

Tüm baskı ve kısıtlamalara karşı bizimle birlikte bayram coşkumuza ortak  olan siz değerli dostlarımıza teşekkür ederim. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

 

(Son Güncelleme: 29 Ağustos 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir