Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Döviz Neden Tırmanıyor

Döviz Neden Tırmanıyor

Ağustos ayı başında Temmuz ayına dair enflasyon rakamları açıklandı.  12,62 olan enflasyon oranının temmuz ayında 11,76 seviyesine düştüğünü öğrendik.  Enflasyondaki cüzi düşüşe sevinirken büyük bir kur fırtınasına tutulduk.  Doların 7, Euronun ise 8 lirayı fersah fersah geçtiğine tanık olduk. Bu kur fırtınasının amacı faizlerin de artmasını sağlamaktır. Merkez bankası  bir kaç hafta önce faizleri 0,25 oranında düşürme niyetindeydi.  Amaç enflasyondaki cüzi indirimden faydalanarak faizleri de daha aşağı çekmekti. Ancak dövizdeki tırmanma eğiliminden korkuldu ve faizlerdeki indirim ertelendi.

Ama döviz kuru ateş almıştı ve bu proje içinde olanların amacı fazileri yukarı çekmekti.   Korona döneminde defalarca hükümetten ceza yiyen dış ortaklı özel bankalar rövanşı almak isteyeceklerdir. Çünkü salgın artma eğilimine girmiştir. Devlet; Irak, Suriye ve Libya işleri ile meşguldür. Dış politikamız Lİbya, Doğu Akdeniz , Yunanistan ve Azerbaycana odaklanmıştır.

Okulların açılıp açılmayacağı meselesi genç nesillerde belirsizliğe ve  umutsuzluğa neden olmaktadır.  Böyle bir ortamda İstanbul sözleşmesini tartışmaya açmak toplumun fay hatlarında gerilmeye sebep olacaktır.  Kısacası hem ekonomik hem siyasal hem de toplumsal kriz yaratmak için ortam ısıtılmak istenmektedir. Salgın dahil pek çok iç ve dış odaklı gerginlikleri içiçe yaşıyoruz. Hepimiz öncelikle sağlık tedbirlerine tam olarak uymalıyız.  İç ve dış politikadaki olaylarla ilgili olarak sağduyulu ve soğukkanlı duruşumuzu sürdürmeliyiz.

Günün Sözü

Oyun bitince şah da piyon da

Aynı kutuya konur

İtalyan Atasözü

(Son Güncelleme: 9 Ağustos 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir