Mecliste ''Çıbanın Başı'' Polemiği
Mecliste ''Çıbanın Başı'' Polemiği

Mecliste ”Çıbanın Başı” Polemiği

Mecliste ”Çıbanın Başı” Polemiği

 

Gemlik Belediye Meclisi, Ağustos Ay’ı ilk toplantısı, Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya, CHP Meclis Üyesi Tekin Rama ve Ak Parti Meclis Üyesi Şamil Yiğit’in polemiği damga vurdu. Kendisinin kaçak yapı yaptığı noktasında isim vermeden eleştiren Şamil Yiğit’e meclis üyesi Tekin Rama çıbanın başısın ithamında bulundu.

Toplantı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Özel günlerden, yerli otomobile kadar pek çok konuya değinen Gemlik Belediye Başkanı ”Türkiye’nin otomobili, inşallah Gemlik’e de olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

Ardından söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ve Osman Durdu da, temennilerini paylaştı. İyi Parti Meclis Üyesi Sedat Akkuş da, yeni Endüstri Meslek Lisesine giden yolda, üst geçit çalışması olması gerektiğini dile getirdi.

Birgün; Bazı Toplantılar Online Olarak Uzaktan Yapılmalı

CHP Adına söz alan grup sözcüsü Emir Birgün ise; ”Dünya zorlu bir pandemi sürecinden geçiyor. Bizlerin de, bu konuda daha duyarlı olması gerekir. Şu anda bulunduğumuz salondaki toplantı uygun olsa da, belli bir saatten sonra tehlike arz edebilir. Belediyede olacak bazı toplantılarımızı, online sistem üzerinden uzaktan yapmayı da değerlendirmeliyiz” dedi.

Yiğit; Meclis Üyesinin Yaptığı İmalat, Basit Çatı Tadilatı Değil

Ak Parti adına söz alan Şamil Yiğit ise; ”Üst geçit ile alakalı konu gündeme geldi. Sadece okul bölgesine değil, tüm doğu bölgesine üst geçit gerekiyor. TOGG yatırımları Gemlik’e geliyor. Gemlik’te ise ciddi bir imar krizi yaşanıyor. Gemlik’te geleceğe yolculuk başladı ama Gemlik Belediyesi bunun neresinde? Hisar Kur-an kursu da, bağımlılara bırakılmış durumda.

Belediye Meclis Üyesinin yaptığı tadilat, basit çatı tamiratı değil, kaçak yapıdır. Bunun iyi analiz edilmesi ve gereken işlemin uygulanması gerekir” dedi.

Keskinden; kumla gemlik’e bağlı değil mi?

MHP Meclis Üyesi Emrah Keskinden ise; ”Kumla Mahallesi Gemlik Belediyesine bağlı değil mi? Kumla’da belediye nizamı ve düzeni yok. Herkes kendi düzenini oturtmuş. Kumla, Gemlik’e bağlı ama Allah’a emanet” şeklinde konuştu.

Rama; Çıbanın Başı

CHP Meclis Üyesi Tekin Rama; ”Şamil Başkan burada çıbanın başıdır. Basın mensubu da, senin dolduruşuna geldi. Ben kaçak bina yapmadım. Binayı aldığım şekli ile kullanıyorum. Mado, Kahveland ve Avcı Çay Bahçesi de, sizin döneminizde yapıldı. Ben tamirat yaptım, tadilat değil” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da, meclis üyesi Rama’yı, üslubu ile alakalı uyardı.

Kumla’da Sorun 10 Yıldır Vardı, Biz Sorumluluk Aldık

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Dokuz yıldır Kumla’da mutluyduk da, biz gelince mi mutsuz olduk? Böyle bir durum varsa, biz özür dileriz. Ama sorun yıllardır devam ediyor. Biz sorumluluk aldık. Büyükşehir bunu biz Mayıs Ay’ında verdi, elimizde bulduk.

Meclis üyesinin vatandaştan bir farkı yoktur. Hata yapmışsa, aynı bedeli o da ödeyecektir. Öyle bir ayrım olmaz. Doğu planları ile alakalı encümenden ayrı ayrı geçirilse, bütün doğu planları iptal olmamış olurdu. O vatandaşa dört daire verildi, beş istedi” dedi.

(Son Güncelleme: 6 Ağustos 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir