Liselere Girişte Başarının Adı
  Liselere Girişte Başarının Adı

  Liselere Girişte Başarının Adı

  Liselere Girişte Başarının Adı

İlçemizin en eski ve köklü okullarından eski adıyla TSO Gazi Ortaokulu yeni adıyla Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulundan LGS adı ile yapılan liselere giriş sınavında önemli bir başarı elde etti.

1957 de kurulan ve ilçemizin en eski kurumlarından olan okul; önce merhum 3.Cumhurbaşkanımızın babasının adı ile Abdullah Fehmi adı ile açıldıktan sonra, sırası ile 27 Mayıs, Gazi ve 1999 depreminden sonra okulun yeni binasının yapımını üstlenen Ticaret ve Sanayi Odası Gazi adlarını aldı. 2019 da Orhangazi Caddesi üzerinde yeni yapılan binasına taşınan okul; 2015 de Merasim sokak patlamasında şehit olan Hava Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar’ın adı verilen okul; geçen yıllar boyunca birçok kez isim değiştirse de başarı geleneğini sürdürmeyi başardı.

Geçmişte birçok kez ilçe birincisi çıkaran okul 2015 de de Türkiye birincisini yetiştiren okul olarak kayıtlara geçmiş ve adından söz ettirmişti.

Bu yıl LGS de ilk yüzde 1 lik dilimde 4 öğrenci, ilk yüzde 2 lik dilimde 1 öğrenci, yüzde 3 lük dilimde 2 öğrenci, yüzde 4 lük dilimde 1 öğrenci, yüzde 5 lik dilimde 1 öğrenci, yüzde 6 lık dilimde 6 öğrenci, yüzde 7 lik dilimde 2 öğrenci, yüzde 8 lik dilimde 3 öğrenci, yüzde 10 ve 15 lik dilimler arasında 12 öğrenci ve yüzde 15 ile 20 lik dilim arasında 10 öğrenci ile eski başarılarını sürdürdüğünü gösterdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Sinan SEVİNÇ; okulun başarısında emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederken, yıl boyunca hem zorlu derslerle başa çıkmaya çalışan hem de coronavirüs salgınında yaşadıkları psikolojik etkileri yenerek geleceğini şekillendirecek sınavlarda başarı elde eden öğrencileri teker teker tebrik ettiğini belirtti.

24 derslikte 975 öğrenciye hizmet verdiklerini belirten Sevinç; okulda proje kapsamında 5. Sınıflarda İngilizce hazırlık sınıfları olduğunu ve bu sınıflara sınavla öğrenci aldıklarını da belirtti.

 

(Son Güncelleme: 23 Temmuz 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir