Başkan Ağdemir Blomberg HT'de TOGG'la İlgili Soruları Yanıtladı
Başkan Ağdemir Blomberg HT'de TOGG'la İlgili Soruları Yanıtladı

Başkan Ağdemir Blomberg HT’de TOGG’la İlgili Soruları Yanıtladı

Başkan Ağdemir Blomberg HT’de TOGG’la İlgili Soruları Yanıtladı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir Blomberg HT canlı yayına bağlanarak Gemlik’te üretimi yapılacak olan Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Otomobili TOGG’la ilgili Gözde Kuyumcu’nun sorularını yanıtladı.

Yaptığı açıklamalarda; öncelikle sizleri şahsım ve kurumum adına saygı ile selamlıyorum .
Neden Gemlik?
Gemlik milattan önce 12. Yüzyıldan beri bulunduğu coğrafi konumu itibari ile zengin bir liman ve ticaret kenti olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada da Gemlik 12 milyar dolar ihracatın yanı sıra 11 milyar dolarlık ithalatıyla toplamda 23 milyar dolar işlem hacmi ve 4 büyük limanıyla ile Bursa’nın dünyaya açılan kapısıdır.
Bunun yanı sıra 2 milyar dolar işlem hacmine sahip serbest bölgesi mevcuttur. Gemlik’te çoğu uluslar arası kuruluşlardan oluşan 136 sanayi tesisi bulunmaktadır. Bunların arasında bulunan 5 firmamız Türkiye’nin en büyük 500 sanayi tesisi arasında yer almaktadır. Gemlik stratejik konumu itibarı ile Kocaeli Bursa arasında otomotiv ve otomotiv yan sanayi üretimi yapan iki ilimize 1 saatlik mesafededir. Otomotiv sanayi tedarik zinciri açısından büyük bir kazanımdır.
İş gücü kısmı?
Gemlik’te yerleşik sanayi tesislerimizde 20 binin üzerinde istihdam sağlamaktayız. Dolayısı ile Gemlik özellikle otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörüne yönelik yetişmiş iş gücü , sosyo-ekonomik durum , eğitim ve sosyal hayat gibi ihtiyaçların karşılanması açısından gerekli tecrübe , bilgi ve donanıma sahiptir. Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda yerli otomobil fabrikamız TOGG’un ihtiyaçlarının karşılanması açısından da Gemlik çok büyük bir avantaja sahiptir.
Bu süreçte vizyonu ile ufkumuzu açan başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sanayi ve teknoloji bakanımız Mustafa Varank ile TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve 5 babayiğidimiz ile Ceo’muz Gürcan Karakaş beye, ayrıca bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen 365 oda borsa başkanı arkadaşlarıma ilçem kurumum ve şahsım adına bir kez daha teşekkür ederim.” dedi

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir