HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

KORONA HIZ KESMİYOR!

KORONA HIZ KESMİYOR!

 

Aylardır koronayı konuşuyoruz. Artık yaşantımızın bir parçası haline geldi pandemi.

 

Yok sayma lüksüne sahip değiliz. Ne gelen geçen bayramlar, ne yaz tatilleri ne de başka bir şey koronanın aklımızdan çıkmasına imkan vermiyor.

 

Sevimsiz bir misafir gibi çöreklendi hayatlarımıza. Tedavi edici aşı gün ışığına çıkıncaya kadar da bu çöreklenmenin devam edeceği elde bir.

 

Koronanın en sevdiği davranış özelliği ise; samimiyet!. Yani sıkı fıkı olma hallerimiz.  Bu illet bayılıyor iç içe yaşanan mekanlara, temas halinde olan insan kalabalıklarına.

 

Bir de şekerleme olarak seçtiği maske durumu var tabii ki!. Hani bizler yemekten sonra tatlı yemeyi severiz ya, işte onun da tatlısı maskesiz insanlar!

 

Tam bir ziyafet gibi gördüğü kalabalıklarda karnı doğarken, yemeğin üzerine de maskesiz insanları tatlı niyetine kullanıyor.

 

Hele bir de kişisel temizlik ve hijyeninize dikkat etmiyorsanız, işte o zaman değmeyin COVID-19′ un keyfine!

 

Bu üçlüyü hazır ettiğiniz zaman ve şartlarda bu minik canavar için mideye iştahla indirilecek ziyafet gibisiniz!

 

Farkındaysanız son dönemdeki artışlar, insan topluluklarının fazlalaştığı illerde oluyor. Ama tatil amacıyla, ama akraba- talukat ziyaretleri sebebiyle bir ilden diğerine veya yurt dışından ülkemize yapılan ziyaretler sonucu o bölgelerde tırmanışa geçiyor.

 

Bunu ben demiyorum. Uzmanların yaptıkları istatistikler diyor. Ve uzmanlar yine ve yine aynı şeyi söylemeye devam ediyorlar; ” aşı bulunasıya kadar korunaklı ve tedbirli yaşamaya mecburuz. %99 değil, %100 önlem alarak bunu yapmalıyız ki yayılma hızını önleyelim”.

 

Evet, gerçekler ne kadar iç sıkıcı da olsa,  duymak istemesek de gerçek gerçektir; değişmez. Tedbirleri ne kadar aldığımız veya önemsediğimiz konusuna bu yazı da değinmeyeceğim. Zira daha önceki yazılarımda da buna dair yazmışlığım oldu.

Ancak şu var ki tedbir alınmayan bölgelerde virüs oranı (hasta sayısı) yükselirken, tedbiri elden bırakmadan, sağlamcı yaşayan bölgelerde de sıfırlanıyor veya düşüşe geçiyor.

 

Bu iş bu kadar basit aslında!

 

Birileri diyor veya öyle istiyor diye değil, siz canınızı ve sağlığınızı düşündüğünüz için önlemleri elden bırakmadan yaşamayı öğrenin.

 

Mutlulukla ve sağlıkla kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir