Ağdemir'den Teşekkür
Ağdemir'den Teşekkür

Ağdemir’den Teşekkür

Ağdemir’den Teşekkür

Gemlik Ticaret ve Sanayi  odası  Yönetim Kurulu Başkanı  Paşa Ağdemir Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı gerçekleşen  Türkiye’nin Otomobili TOGG’un temel atma törenine katıldı.

Ağdemir tören sonrası yaptığı açıklamalarda;”Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 22 milyar TL’lik yatırımla yapılacak olan Türkiye’nin İlk Yerli Üretim otomobil fabrikasının temeli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Öncelikle Fikri ve vizyonu ile Yerli Otomobil Fabrikasının kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDAĞAN’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na, elini taşın altına koyan beş babayiğide, camiam adına, Gemlik adına gönülden teşekkür ederim. Bir rüya gerçek oluyor.

Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin Gemlik’te üretilecek olması bölge  için büyük bir kazanç, kazancında ötesinde bizler için büyük bir gurur kaynağı. Gemlik her şeyi ile hazır. Bizler süreçlerin her aşamasında her türlü desteği vermeye hazırız. İlk otomobilin banttan ineceği günü heyecanla bekliyoruz. Gemlik stratejik konumu nedeni ile bu iş için biçilmiş kaftan. Uluslararası deniz yollarına yakınlığı, büyük sanayi tesisleri, serbest bölgesi , 4 büyük limanı , Otomotiv sanayinin kalbi Bursa’ya olan yakınlığımız ve alt yapısı ile  Türkiye’nin en kıymetli arazisinde yapılacak olan bu tesisle ürettiğimiz otomobilleri dünyanın dört bir yanına kolaylıkla ihraç edebileceğiz. Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobilini üretecek olan fabrikada ilk etapta 4.323 kişiye istihdam sağlanacak. 2022 sonunda yüzde 51 yerlilik oranına sahip ilk araç banttan inecek. İki sene sonra da bu yerlilik oranının yüzde 75’e çıkması hedefleniyor.

Bu gurur Türkiye’nin Bu gurur Gemlik’in  Milletimize, Ülkemize ve Gemlik’imize hayırlı uğurlu olsun! ” dedi

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir