Gemlik için büyük gün
   Gemlik için büyük gün

   Gemlik için büyük gün

   Gemlik için büyük gün

Ülkemizin yerli ve milli otomobili için büyük gün yarın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenecek olan kazık çakma ve temel atma töreniyle startı Gemlik’ten verecek.

İlçemizin yanı sıra bölgemizde de istihdama büyük katkı koyacak olan yerli otomobil fabrikasının  kazık çakma ve temel atma töreni  coronavirüs tedbirleri kapsamında az sayıda kişinin katılacağı törenle gerçekleştirilecek. Törene Gemlik’ten de az sayıda katılımcı olacağı öğrenilirken, Ak parti Bursa milletvekili Zafer Işık tören öncesi değerlendirmede bulundu.

Işık, “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 22 milyar TL’lik öngörülen yatırımla inşa edilecek yerli ve milli otomobil fabrikasının temel atma töreni öncesi bölgedeki hummalı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor ve son aşamaya geldi” dedi.

Zafer Işık, “Askeri Hara bölgesinde hava kampının bulunduğu bin dönümlük alanda kurulacak olan fabrika ile doğrudan 4 bin 323 kişiye istihdam sağlayacak. Bursa’nın ve bölgemizin sanayisine, istihdama ve ekonomiyeTürkiye’ye de çok önemli katkılar sağlayacak.Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla 60 yıllık hayalimizi Gemlik’te üretip dünyaya sunacağız” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Bursa Milletvekili Işık açıklamasında, “Yatırım teşvik belgesi alınan, AB ve Çin’de patent başvurusu tamamlanan Türkiye’nin Otomobili için Çevre Etki Değerlendirme ÇED raporunu olumlu olarak alındı. Temel atılmasının ardından  fabrikanın inşaatında 2 bin kişi çalışacak. İşletme aşamasında 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması öngörülüyor. Projenin toplam bedeli 22 milyar lira. Proje alanı TOGG’a tahsis edilirken arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 adet kamyon; 10 adet kule vinç, beş adet mobil vinç, beş adet ekskavatör, beş adet kazık makinesi, 20 adet mikser, üç adet beton pompası ve beş adet jet grout makinesi kullanılacağını” belirtti.

(Son Güncelleme: 17 Temmuz 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir