En Çok Tercüme Gerektiren 7 Sektör
En Çok Tercüme Gerektiren 7 Sektör

En Çok Tercüme Gerektiren 7 Sektör

En Çok Tercüme Gerektiren 7 Sektör

Kitlesel küreselleşme çağında, uluslararası ölçekte çalışmak artık birçok işletme için çok önemlidir. Bu ve bundan sonraki dönemler,  en küçük şirketlerin bile uluslararası müşterilere hizmet etmesi gerekebilir.

Tercüme, uluslararası genişleme herhangi bir işletme başlığı için yararlı olsa da, özellikle önemli olduğu bazı endüstriler vardır. İşte en çok tercüme gerektiren 7  sektörün listesi.

  1. Turizm

Belki de iyi dil çevirisine en çok bağımlı olan endüstri olan turizm son yıllarda küreselleşmeye paralel olarak hızla büyümüştür. Hatta sürekli ekonomik refahı için sadece turizme dayanan bazı ülkeler, özellikle daha küçük nüfusa sahip ülkeler bile var.

Tercüme büroları , turizm endüstrisinin her alanında hayati önem taşımaktadır. Bir tatilcinin attığı her adımda çeviri bulunur. Kendi dillerinde yayınlanmış bir broşürü almaktan otel rezervasyonu yapmaya, uluslararası bir uçuştan yabancı restoran menülerini okumaya ve çok dilli turla turistik yerleri ziyaret etmeye kılavuzlarına kadar her yerde yararlanılmaktadır.

Çevirinin bir de turizm açısından önemi var. Seyahat acenteleri, turistik yerler ve havayolları, paket tatiller oluşturmak ve hatta fiyatları kabul etmek için yabancı turizm firmaları ile anlaşmalarında çeviri kullanırlar.  Bu iletişim için yabancı dil becerileri ve hatta tercümanlar gerekecektir. Bursa tercüme büroları her zaman turizmin gelişmesinde büyük önem taşımaktadır.

  1. İşe Alım

İnsanlar küresel bir zihniyete büründükçe, şirketler giderek dünyanın dört bir yanından çalışanları işe alıyor. AB genelinde, çeşitli dilleri konuşan insanlar ülkeler arasında serbestçe hareket eder ve çalışır. AB dışında bile işle ilgili amaçlar için önemli miktarda göç vardır.

Bu nedenle, işe alım firmaları gezegendeki en iyi iş adaylarını bulmakla görevlendirildiklerinde, ağlarını genişletmek zorundalar. Bu, en geniş kitleye ulaşmak ve böylece olası en büyük potansiyel çalışanları bulmak için birçok farklı dilde iş ilanı oluşturmak anlamına gelir.

  1. Diplomasi

Turizm gibi, diplomasi de açıkça çeviriye dayanan bir sektördür. Geleneksel olarak, diplomasi “endüstri” olarak adlandırılamazdı çünkü yalnızca seçilmiş yetkililer ve uluslararası ilişkileri kolaylaştıran memurlardan oluşuyordu. Ancak şimdi, Avrupa ve Amerika’da yaygınlaşan ‘özel sektör diplomasisi’ olarak adlandırılan olgu, şirketlerin neredeyse hükümetlerin diğer hükümetlerle iletişim kurma sıklığında, belki de daha sık iletişim kurmasını gerektiriyor. Özel sektör veya kamu sektörü, diplomatik dünyanın ayakta kalabilmesi için tercümeye ihtiyacı var.

  1. Gazetecilik

Gazetecilik endüstrisi sosyal medya ve ‘sahte haberlerin’ yayılması tehdidi altında görünse de, toplum için hala çok önemlidir ve hala çeviriye ihtiyacı vardır.

Özellikle mevcut siyasi iklimde, birçok haber öyküsü uluslararası öneme sahiptir, yani dünyanın dört bir yanından gelen gazetecilerin yerel faaliyetler üzerindeki etkilerini değerlendirmek için kendi ülkeleri dışındaki güncel olayları takip etmeleri gerekir.

  1. Sosyal Medya

Sosyal medya ayak izlerimiz, kişisel veya ticari hesaplarımızda oluşturduğumuz veriler geçici olduğu kadar değerlidir. Viral Facebook yayınları, yüzbinlerce beğeni alan Instagram, binlerce kez tekrar Tweetlenen makaleler: bunlar günümüzde girişimci işletmeler ve bireyler için en güçlü tanıtım ve gelir getirici araçlardan bazılarıdır.

Birçok girişimcinin ve işletmenin sosyal medyada karşılaştığı iki sorun, bir tanesinin tüm içeriğinin kendi ana dilinde kalmasıdır. Bu, bir dilde bir yayından yapılan tanıtımın, o dili konuşmayan bir görüntüleme grubuna aktarılamayacağı ve kimsenin çevrimiçi varlığının erişimini ciddi şekilde sınırlayamayacağı anlamına gelir.

Geleneksel çeviri süreçleri ve yazılımlar sosyal medya içeriği göz önünde bulundurularak tasarlanmamış olsa da, adımlar yorum, görüntü altyazıları ve yazılar gibi küçük metin parçalarını kolayca alabilir ve orijinal biçimlendirmeyi korurken birden çok dile çevirebilir.

  1. Finans

Para sınır tanımaz. Bugünün finans dünyası, sermayenin en çok ihtiyaç duyulan yerlere akmasını sağlamak için, bazen günde birkaç kez, çok sayıda parayı çok sayıda kurum etrafında dolaştırmasına şahit oluyoruz. Ancak, bu kadar servet ve sermayeden sorumlu olmak, dikkatli dokümantasyon ve inceleme anlamına gelir; uluslararası finansal işlemler, ticaret ve piyasa yasalarını ihlal etmemek için her zaman yasal standartlara uygun olmalıdır. Bu nedenle, tüm finansal belgeler, sözleşmeler, raporlar, yazışmalar, vb. yerel ve uluslararası finansal düzenlemeler dikkate alınarak çevrilmelidir.

  1. Eğlence ve oyun

Eğlence endüstrisi (televizyon, film ve müzik dahil) ve oyun endüstrisi patlama yaşıyor. Eğlence endüstrisi, çevirmenlere benzersiz çok sayıda görsel ve işitsel içerik üretir. Daha geniş bir uluslararası kitleye ulaşmak için bunların çoğu altyazılı veya dublajlı olmalıdır. Televizyon şovları için, her hafta altyazı yayınlamak ve yeni bölümler yayınlamak özellikle zordur. Şu anda, gönüllüler veya internet siteleri genellikle korsan içeriklere farklı dillerdeki izleyiciler için değişen kalitede altyazılar sağlayacaktır.

Özellikle oyun dünya pazarına yeni bir giriştir, ancak dünyanın dört bir yanından en kaliteli işleri üreten yetenekli firmalarla, oyun ara yüzlerinin yerel olarak yerelleştirilmesini sağlama talebi her zamankinden daha yüksektir. Ne yazık ki, oyun şirketleri genellikle orijinal materyallerine benzeyen ve hissedilen tercüme edilmiş oyunlar üretebilecekleri konu materyallerine yeterince aşina çevirmenleri bulmakta zorlanırlar.

Bu endüstriler için profesyonel ve zamanında çeviri, içeriklerini daha geniş bir kitleye dağıtmalarına yardımcı olurken, telif hakkını koruyarak, görünürlük ve geliri de arttırmakta…

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir