Yıldız; Hamidiye ve Şükriye Göleti Ne Zaman Bitecek
Yıldız; Hamidiye ve Şükriye Göleti Ne Zaman Bitecek

Yıldız; Hamidiye ve Şükriye Göleti Ne Zaman Bitecek?

Yıldız; Hamidiye ve Şükriye Göleti Ne Zaman Bitecek?

 

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas  Yıldız, İhalesi 23 Ocak 2015 tarihinde DSİ 1. Bursa Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen ‘Hamidiye ve Şükriye Göleti’nin hayata geçirilmemiş olmasını eleştirdi. Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Yapılan ihalenin üzerinden yaklaşık beş yıl geçmesine rağmen projenin halen hayata geçirilmemesi aklı ve vicdanı olan herkesin yüreğini sızlatır. İhale tutarı DSİ’nin verilerine göre maddi karşılığı 5.029.029,00 tl ama yapılana baktığınızda bir arpa boyu yol kat edilmiş. Yerinde yaptığımız incelemelerde ve mahalle halkından aldığımız bilgilere baktığımızda, ihale sürecinde de bir takım yanlışlıklar yapıldığını gördük. Gölet için,  komşu köyün merasından dolgu malzemesi taşımak için yapılan yol projesi iptal edilmiş akabinde yeni bir yol güzergahı seçilmiş; ama ilk yol projesinde yolun eğimini düzeltmek adına bir dünya hafriyat yapılmış ve yapılan hafriyatın ardından üst taraftaki tarlalarda oluşacak toprak kaymasını önlemek için de çin seddine benzeyen ucube istinat duvarı yapmak mecburiyeti doğmuş. Yetkililerin ve dolayısıyla hükümetin iş bilmezliği neticesinde ortaya konulan yarım yamalak bir yapı ve harcanan milyonlar. Belli ki; israf ve iş bilmezlik malum kişilerin artık kaderi olmuş. Milletin vergilerini doğru düzgün bir fizibilite çalışması dahi yapmadan rahat rahat harcamaktalar. Böyle bir zihniyet ve bu zihniyetin çalışma mantığı milletimizin omzuna yük yüklemekten başka da bir şey yapmıyor.

ZAFER IŞIK’I GÖREVE DAVET EDİYORUM.

Sonuç olarak diyebilirim ki; Gemlik’ten seçilmiş bir milletvekilimiz var. Sayın Zafer IŞIK düğünlerde çeyrek altın taksın diye değil Gemlik’e hizmet etsin diye seçildi. Yapılan yanlışlarda O’nun payı yoktur elbet; ama yapılan yanlışları düzeltmek O’nun görevidir. Kendisini bu konuda göreve davet ediyor en kısa zamanda gereğini yaparak yarım kalan projeyi hayata geçirmesini temenni ediyorum.

(Son Güncelleme: 4 Temmuz 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir