DİTAP Projesi Tanıtım Toplantısı Gemlik Ticaret Borsasında Yapıldı
DİTAP Projesi Tanıtım Toplantısı Gemlik Ticaret Borsasında Yapıldı

DİTAP Projesi Tanıtım Toplantısı Gemlik Ticaret Borsasında Yapıldı

DİTAP Projesi Tanıtım Toplantısı Gemlik Ticaret Borsasında Yapıldı

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ditap Projesi (DİTAP) tanıtım toplantısı Gemlik Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlendi. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Yazıcı, Bursa İl DİTAP  Koordinatörü Yüksek Ziraat Mühendisi Songül Acıköse, Bursa İl Kırsal Kalkınma Müdürü Cüneyt Çavuşoğlu, Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Tuna, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik sosyal mesafe kuralına uyarak toplantıya katılım sağladılar.

Toplantı açılışında katılımcılara Gemlik Zeytini tanıtım videosu ile DİTAP projesi tanıtım videosu izletildi. Sonrasında söz alan Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik; “Üreticinin girdi maliyetlerinin yüksek olduğu ve her geçen gün arttığı, hayata geçirilen proje ile çiftçilerin ürünlerini değer fiyattan satmasının önünün açılacağını, Projenin verimli çalışması konusunda çiftçilerimizin Çks bilgilerini düzenli olarak yaptırmasının önemle olduğunu” söyledi.

Sonrasında söz alan Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır; “Değişen ve Gelişen dünyada hepimiz çağa ayak uydurmak durumundayız. Her alanda gerçekleşen dijitalleşme tarım sektöründe de elbette bekleniyordu. DİTAP yani Dijital Tarım Pazarı alıcı ve satıcıyı çevrimiçi olarak bir araya getiren önemli bir proje olarak ortaya çıktı. Ürün fiyatlarındaki dalgalanmaları engelleyerek çiftçiye pazarlama, alıcıya da makul fiyatlarda alım imkanı sunan Dijital Tarım Pazarı tarımsal alanda üretim ve ticarete ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Ürünlerin hasat öncesinde yapılan sözleşme ile değer fiyattan satışı konusunda garantör olan bu sistem tarım alanında alıcıya da satıcıya da ciddi avantajlar sağlıyor. Hem üretici hem tüketici hem de tüm sektörün kazanacağı bu projenin hayata geçirilmesinde başta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İl Tarım Müdürü Hamit Aygül ise; Dijital Tarım Pazarında Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının garantör konumda olduğunu ülkemizdeki kooperatifler, birlikler, çiftçiler, üreticiler ve tarım sektörünün tamamını kapsadığını, üreticilerin ürünlerini aracısız bir şekilde asgari miktar olmaksızın talep ettiği fiyattan teklif verebileceğini ve satacağını, Projenin  2.Fazı ile birlikte e-ticaret platformları üzerinden satışların gerçekleşeceğini dile getirdi.

Bursa İl Ditap Koordinatörü Yüksek Ziraat Mühendisi Songül Acıköse Dijital Tarım Pazarı tarımın tüm paydaşlarının tek platformda buluşması, Dijital Pazaryeri yaklaşımı, sözleşmeli tarım, arz talep ve sistemin işleyişi hakkında sunum yaptı.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir