Yıldız; İnsanlık D-8 İle Kurtulacak
Yıldız; İnsanlık D-8 İle Kurtulacak

Yıldız; İnsanlık D-8 İle Kurtulacak

Yıldız; İnsanlık D-8 İle Kurtulacak

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, 1997 yılında kurulan D-8’in 23. yılı münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Yıldız yaptığı açıklamada görüşlerini şu sözlerle dile getirdi.
“Tüm insanlığı saran Koronavirüs salgını ve ABD’de meydana gelen hadiseler başta olmak üzere yaşanan krizler, dünyanın yeni bir anlayışa ve düzene ihtiyacı olduğunu açık şekilde bir kez daha göstermiştir. Bu anlayışı en iyi şekilde yansıtan D-8’ler; adaleti ve barışı esas alarak 15 Haziran 1997’de kurulmuştur. D-8’ler; “Savaş değil barış, Çatışma değil diyalog, Çifte standart değil adalet, Üstünlük değil eşitlik, Sömürü değil işbirliği, Baskı ve tahakküm değil insan hakları, hürriyet ve demokrasi” ilkelerini esas alan bir insanlık hareketidir. Bugün dünyanın ve coğrafyamızın geldiği noktaya baktığımızda, bu ilkelerin ne kadar önemli ve ihtiyaç olduğunu hep beraber görüyoruz. İslam dünyası adeta kan ağlıyor; savaşlar, açlık, sefalet, adaletten ve eğitimden mahrum olma gibi sıkıntılar had safhaya çıkmış durumda. Bugün hem İslam dünyasının hem de insanlığın kurtuluşu, D-8 Hareketi’nin ortaya koymuş olduğu prensiplerde yatıyor. Bu sebeple; başta ülkemize ve bütün üye ülkelere düşen görev, bu kuruluşu aktif hale getirmek ve daha etkin olmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; D-8’in kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, hak ve adalet için çıkılan bu kutlu yolculuğun daha da hızlanarak büyümesini ve bütün insanlığın saadetine vesile olmasını temenni ediyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

(Son Güncelleme: 16 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir