Yarım Kalan Yatılı Kur-an Kursu Binası  Âlemcilerin Mekânı Oldu
Yarım Kalan Yatılı Kur-an Kursu Binası  Âlemcilerin Mekânı Oldu

Yarım Kalan Yatılı Kur-an Kursu Binası  Âlemcilerin Mekânı Oldu

Yarım Kalan Yatılı Kur-an Kursu Binası  Âlemcilerin Mekânı Oldu

Gemlik Hisar Mahallesinde, kaba inşaatı Gemlik Belediyesi tarafından bitirilen dört katlı Yatılı Kur-an Kursu iki yıldır atıl durumda kaldı. Müteahhitle problemlerin olduğu iddia edilen yurt, alkol ve uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline geldi.

2018 yılının Şubat Ay’ında temeli atılan ve 2019 yılında kaba inşaatı tamamlanan Yatılı Kur-an Kursu 100 öğrencinin yatılı kalabileceği şekilde planlandı. Dönemin Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 20 Şubat 2018 tarihindeki temel atma konuşmasında;  “Yatılı Kur-an Kursu 4 milyon 100 bin lira belediyemiz tarafından yapılarak müftülüğümüze devredilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Farklı Noktalarda Alkol Şişeleri

Dört katlı binanın hemen her katında alkol şişelerinin bulunduğu göze çarparken. İncelendiğinde, buranın sürekli bağımlılar tarafından kullanıldığı anlaşılıyor. Binanın salon olarak düşünülen bölgelerinde ve bazı odalarında da ateş yakıldığı, binanın iç yapısının ve kaplamalarının da zarar gördüğü gözlendi.

Çatı Ve Bina Su Almaya Başladı

Binada iki yıldır herhangi bir çalışma yapılmadığından ve çatının da bulunmadığından dolayı deforme oluştuğu ve binanın çeşitli bölgelerinin de su aldığı gözlendi. Yağan yağmurun da etkisi ile su altında kalan odaların tabanlarında da çökme yaşandığı dikkat çekti.

Toplu Konutları da Üstlenen Müteahhit

Binanın yarım bırakılması ile alakalı aynı zamanda Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan toplu konutların da müteahhitliğini yaptığı bilinen bir firma tarafından binanın yapımının üstlendiği, toplu konutlarda yaşanan anlaşmazlık sonrasında mahkemelik olmasından dolayı, Yatılı Kur-an Kursu yurdunun da yarım kaldığı öğrenildi.

Müftü; Önemli Ölçüde Talep Var, Yarım Kalması Bizi Üzüyor

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı; ”Gemlik Belediyesi tarafından temeli atılan ve kaba inşaatı bitirilen değerli bir yatırımdı. Son dönemde yaşanan sorunlardan dolayı, aldığımız bilgilere göre uyuşturucu kullananların ve alkol alanların mekanı haline gelmiş. Buranın tamamlandıktan sonra müftülüğümüze devri planlanmıştı. Yüz civarında hafız öğrencimiz bu binada eğitim görecekti. Bölgeden önemli bir talep var. Mevcut yapıyla talepleri de karşılayamıyoruz. En kısa sürede sorunun çözülerek, bu önemli yatırımının kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir