Hastanelere Acil Dışında Randevusuz Gidilmeyecek
Hastanelere Acil Dışında Randevusuz Gidilmeyecek

Hastanelere Acil Dışında Randevusuz Gidilmeyecek

Hastanelere Acil Dışında Randevusuz Gidilmeyecek

 

Koronavirüs Kovid 19 mücadele sürecinde alınan önlemlerde, Gemlik’te bulunan vatandaşların bilgisi olmadığından zorlandığı gözlendi. Özellikle randevularla alakalı sorun yaşandığı dikkat çekerken, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar yeniden gündeme geldi.

Randevusuz Acil Servis Dışında Hasta Alınmayacak

Sağlık Bakanlığı kararı hastanelere hasta kabılü ile alakalı ”Acil haller dışında ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tamamı MHRS üzerinden randevu alınarak verilmelidir” ibaresine yer verildi. Bu duyuruya rağmen, hastaların randevu almaksızın servislere girmek istediği de gözlendi. Kovid 19 sürecinde zor durumda hizmet veren sağlık çalışanları, benzer durumlarda da zor anlar yaşadı.

Sağlık bakanlığının diğer bilgilendirmeleri ile şu şekilde;

Sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme , sosyal izolasyonu temin , sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Kuruluşlarda normalleşme süreci ve alınacak Hasta Ziyaretleri Hakkında:

-Hasta ziyareti için mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmektedir.

-Sağlık kuruluşu içerisinde bulunan herkes bulunduğu süre boyunca maske takmalıdır.

-Yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde hasta ziyaretleri yasaklanmalıdır.

-Bakanlığımızın yayınladığı kurallara dikkat etmek şartıyla çocuk ve yeni doğan yoğun Covid-19 tanısı dışındaki hastaların günde bir defa ziyaretine izin verilebilir.

-Pediatrik hariç refakatçi kabul edilmemelidir . Hasta refakat hizmetlerini sınırlı sayıda tutularak mümkünse aynı kişi tarafından sağlanmalıdır.

-Ağız diş sağlığı hizmetleri için bir, iki ve üç ünit bulunan odalarda sadece tek ünit kullanılmalıdır. İki muayene arasında en az 20 dakika olması halinde öncelikle panaromik görüntüleme rehberi doğrultusunda poliklinik hizmetlerine sunulacaktır. Acil haller dışında MHRS’ ye yönlendirilecektir.

18-65 yaş grubu kişilerin kronik hastalık ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçları, tıbbi malzemeleri ve hasta altı bezleri ile ilgili raporları, 8 Haziran- 7 Ağustos 2020 tarihleri arasında verilmeye başlanacak olup rapor için hastaneye müracaatların MHRS üzerinden yapılması sağlanacaktır.

-18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin raporları ikinci bir talimata kadar geçerli olup, bu kişilerin kronik hastalık ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçları, tıbbi malzemeleri ve hasta altı bezleri sağlık kuruluşuna gidilmeden reçete yazılmasına gerek duyulmaksızın eczaneler ve medikallerden temin edilmeye devam edilecektir.Kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi işlemlerine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacaktır.

-Sürücü belgesi almak için talep edilen tek hekim ve sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacaktır.

-Memur atamalarında mevzuatında kurul raporu zorunluluğu bulunmayan durumlarda tek hekim raporu düzenlenecektir. Kurul raporu gereken durumlarda, her türlü rapora itiraz başvuruları 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır. 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde tamamlanması sağlanacaktır.

“Sağlık Kurulu Raporları konulu “ konulu yazımız yürürlükten kaldırılmış olup, silah bulundurma ve taşıma ruhsatını almak ve yenilemek için sağlık kurulu raporu almak isteyenler 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren sağlık hizmet sunucularına başvuru yapabileceklerdir.

(Son Güncelleme: 10 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir