MHP; BELEDİYE ESKİ PAZAR CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN MU?
MHP; BELEDİYE ESKİ PAZAR CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN MU?

MHP; BELEDİYE ESKİ PAZAR CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN MU?

MHP; BELEDİYE ESKİ PAZAR CADDESİNDEKİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN MU?

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve MHP Belediye Meclis Üyesi Osman Durdu, Gemlik Eski Pazar Caddesinde yeni yapılan yol ve kaldırımları incelediler. Aynı zamanda Eski Pazar Caddesi esnafı ile de yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Kaldırımların, boyutlarının değiştirilmeden aynı boyutta yapılmasına dikkat çeken MHP’liler, mermerin değiştirilmesine de anlam veremediler.
DAHA UCUZ MALİYETLE, KAYMANIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİRDİ
Konu ile alakalı Eski Pazar Caddesinde esnaflarla görüşen ilçe başkanı Özcanbaz; ”Esnafın kaldırımların fazla geniş olması dolayısıyla yolun dar olması öncelikli sorunuydu. İkinci sorunu ise bölgedeki mermerlerin kaymasıydı. Mesele kaymasıysa, Asım Kocabıyık Camiinin bahçesindeki mermerler de kayıyordu, farklı bir ilaçlama yöntemi ile kaymasının önüne geçildi. Benzer uygulama veya zımparalama yöntemleri bu bölgede de uygulanabilirdi. Bunu tercih etmek yerine, aynı boyutta bir kaldırım için kamuya önemli bir yük bindi ve kamu zararı oluştu. Bu kadar masraf edilip çalışma yapılıyor fakat, mevcutta dar olan yol yine aynı kalıyor. Dolayısıyla yapılan çalışma aslında ‘dostlar alışverişte görsün’ sözünü hatırlatıyor.
ESNAFIMIZ PANDEMİ SÜRECİNDE ZARARA UĞRADI
Esnafımıza gelen toptancı kamyonetleri, mal indirirken yanından bir araç daha geçerken zorlanıyor. Mevcut kaldırım ve yol aynı boyutta kalacaksa, neden bu kadar masraf edildi? Eski kaldırımlar çok daha değerli olan mermer karo idi. Eğer sadece mermer kaydığı için bu uygulama yapıldıysa, farklı bir yöntemle kayma önlenebilir, bu sayede kamu gereksiz bir zarara uğramaz, pandemi sürecinde zaten işleri sıkıntıda olan esnafımız bayram öncesi ve sonrasında, yani en çok iş yapacakları dönemde, az da olsa nefes alırdı” dedi.
BELEDİYE YETKİLİLERİ YAPILAN ÇALIŞMADAN MEMNUN MU?
Bayram öncesinde başlayan çalışmaların hala bitmemiş olmasından dolayı esnafın iş yapamadığına ve gelir sağlayamadığına dikkat çeken ilçe başkanı; ”Hatırlanacağı üzere, Belediye Başkanımız tarafından’ Eski Pazar Caddesi tek yön mü olsun? Çift yön mü olsun?’ diye kamuoyuna yansıyan görüntüler olmuştu. Bunun kararını bölgede yaşayanların ve esnafın vereceği paylaşılmıştı. Bizim bölgedeki esnaflarla yaptığımız görüşmede, mevcut düzenlemeden memnun hiç kimsenin olmadığını gördük. Merak ediyoruz Belediye yetkililerimiz, yapılan çalışmadan memnun mu?
Bu memlekete vergi veren ve belediyeye vergi kazancı sağlayan küçük esnafın önemli bir bölümünün bulunduğu caddelerden biri de Eski Pazar Caddesidir. Buna rağmen hizmet konusunda yıllardır sorun yaşamaktalar. Bölgede kaldırımların daralmasını ve yolun biraz daha genişlemesini isteyen esnafa, belediye yetkililerinin verdiği cevap, elektrik panolarının yerlerinin uygun olmadığı şeklinde oldu. Madem kaldırımlar için masraf ediliyor, bunları içeriye doğru çekmek bu kadar mı zor?
BİZCE İSRAFTIR, KAMU ZARARIDIR
Gemlik’imizin önemli caddelerinden biridir Eski Pazar Caddesi. Hepimizin de eski günlerine dönmesini beklediği caddedir. Buna rağmen, yapılan çalışmalar, caddeye herhangi bir değer kazandırmamış, geliştirmemiştir. Daha değerli olan mermer yerine, kaldırım tercih edilmiştir. Mermer üzerinde yapılacak işlemle daha ucuza çıkarılabilecek bir iş için, önemli bir maliyet harcanmıştır. Yapılan israf ve kamu zararıdır” ifadelerini kullanarak, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine eklediler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir