AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KANUNLARINI HİÇE SAYAN HDP’ye DESTEK OLAN BAZI SİYASİ BENZERLERİNE HATIRLATMA VE ŞİİR’İM

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KANUNLARINI HİÇE SAYAN HDP’ye DESTEK OLAN BAZI SİYASİ BENZERLERİNE HATIRLATMA VE ŞİİR’İM

Anayasamızın, hükümlerine ve Avrupa İnsan Hakları mahkemesine göre acık, bir siyasi parti demokrasilerde teröre fiilen destek veren terör eylemi yapan ve terörü kınamayan parti HDP böyle bir partidir. Neden kapatılmıyor? Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Danimarka, Avusturya ve benzeri demokratik ülkelerin anayasalarına göre böyle bir parti hayal bile edilemez.

*

Egemenlik Türk Milletin-indir. Devlet bu gerçeğin teminatı ve kurumudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demokratik rejimi ise, milli irade doğrudan halkın tercihine göre şekillendiği için bu ülkenin halkıyla da güçlenmiştir. Ancak çok partili demokratik rejim bilinci ve gelişmiş ülkelerde başarıyla uygulanabilmekte ve birçok ülkelerde ise sorunlar yumağına dönüşmüş, ülkemizde bu dahili içindedir. Yüz yıllık demokratik geçmişimize bakıldığında Türkiye’nin de ciddi sıkıntılarla karşılaştığını görüyoruz. Nitekim son zamanlarda ülke bütünlüğüne musallat olan terör ve siyasi partileri, bunları besleyen ve kullanan emperyalizmin demokratik hakları çarpıtarak ve özgürlükleri istismar ederek ülkemize ağır zararlar vermektedir.

*

Ülkemizin bazı aydınları ve yöneticileri çoğu zaman yetersizlikleri, günübirlik çıkarları ve ideolojik saplantıları uğruna yanlış tercihlerde bulunuyor. Uluslararası terörün silahlandırdığı terörizmin amacının, bütün yurtta teşkilatlanmış ve sahte meşrutiyet kazandırılmış partisinin, STK’ların, medyanın ve dış desteğin varlığı adeta görmezden gelebiliyorlar. Daha da vahim olanı PKK’ nın siyasi partisi kapatılmalı-mı tartışmasında kapatmaya karşı çıkanların gerekçesi “parti kapatılırsa kimi muhatap alacağız” veya “ülke parti mezarlığına döndü de, terör durdu mu? Demekle çare bu değilmiş.” şeklinde tekrarlanıyor. İyi de bu gerekçelerin ne hukukla, ne de demokrasiyle bir ilgisi var. Birincisi terör örgütünün meşrulaşmak için temel hedeflerinden biri olan muhatap alınmaktır. Yaptığınızın farkında mısınız? İkincisi, suçlulara ceza veriyoruz, af çıkarıyoruz ama yine de suç işleniyor. O halde, ceza vermekten vazgeçelim” Veya çare eğitimse uygulayalım ve hukukun, adaletin üstünlüğü olan anayasamıza güvenle inanarak kulak verelim, ne diyorsa yapalım ve Türkiye cumhuriyeti devletinin seçimlerine giren partilerin adaylarının sağlıklı soruşturması yapılsın uymayanların hiçbiri aday ve yönetici yapılmasın bu kadar basit…

*

Siyasi Partiler Yasası ne diyor?

MADDE 78 – Siyasi partiler: a) Türkiye Devletinin Cumhuriyet olan şeklini; Anayasanın başlangıç kısmında ve 2’nci maddesinde belirtilen esaslarını; Anayasanın 3’üncü maddesinde açıklanan Türk Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, diline, … dair hükümlerini; egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu… Türk Milletine ait olan egemenliğin kullanılmasının belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamayacağı esasını… değiştirmek; Türk Devletinin ve Cumhuriyetin… dil, ırk, renk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak; Amacını güdemezler veya bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar, başkalarını bu yolda tahrik ve teşvik edemezler.

  1. b) Bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamaz veya adlarını kullanamazlar.
  2. e) Genel ahlâk ve adaba aykırı amaçlar güdemezler ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar.

 

 

MADDE 79 – Siyasi partiler: a) Türkiye Cumhuriyeti’nin, milletlerarası hukuk alanında bağımsızlık ve eşitlik ilkesine dayanan hukuki ve siyasi varlığını ortadan kaldırmak yahut milletlerarası hukuk gereğince münhasıran Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili olduğu hususlara diğer devletlerin, milletlerarası kuruluşların ve yabancı gerçek ve tüzelkişilerin karışmasını sağlamak amacını güdemezler ve bu amaçlara yönelik faaliyette bulunamazlar.

 

MADDE 81 – Siyasi partiler: a) Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremezler.

  1. c) Tüzük ve programlarında… kongrelerinde, açık veya kapalı salon toplantılarında, mitinglerinde, propagandalarında Türkçeden başka dil kullanamazlar…

MADDE 82 – Siyasi partiler, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık amacını güdemezler ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar.

 

Türkiye Cumhuriyetinin Siyasî Partiler Yasası böyle diyor.

Bir de (HDP) Halkların Demokratik Partisi ne diyor tüzüğüne bakalım. (22 Haziran 2014 tarihli

  1. Olağanüstü Kongre’de kabul edilmiş son hali) Partinin adı ve tüzüğü- 1. Md. çok halktan bahsederek T.C. ye meydan okuyor. Tamam mı? Md. 1) Parti’nin Tanımı: Parti…halklardan… yok sayılanlardan… ortak mücadeleyi örgütlemeleri gerektiğinin bilinciyle demokratik halk iktidarını hedeflemeyi;

Partinin Amacı: Md 2/a) Türkiye’de yaşayan tüm halkların eşit haklara dayalı demokratik temelli siyasal hak taleplerinin tanınması; başta anadilinde eğitim hakkının tanınması gelmek üzere… gerekli mücadeleyi yürütmeyi;

  1. g) Gençliği…anadilinde eğitimin sağlanması konusunda mücadele etmeyi;
  2. k) Çözümsüzlüğe terk edilen…Kürt halkının tüm sorunlarının kolektif haklar kapsamında mücadele vermeyi;

l)Demokratik özerklik dahil olmak üzere halkların ihtiyaç duyduğu çeşitli yönetim biçimlerinin… hayata geçirilmesi ve kendi kaderlerini tayin hakkı için mücadeleyi geliştirmeyi…”

*

Bu tüzüğün bütününde, demokrasi kuralları bahanesiyle “bölücü kolektif ve halkların haklarından” bahsedilmekle Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğine, devletin ülkesi ve bütünlüğüne bölünmez bütünlüğüne savaş açılmıştır. Tabi arkalarında emperyalist haçlı Siyonistler ve yerli işbirlikçiler vardır. Onların emellerine hizmet var olduğu halde HDP gibi terörist bir parti kapatılmayarak içten iş birlikçilerle kapatılmaması noktasında çıkar uğruna Türk halkını kandırma taktikleri ve Türkiye Cumhuriyetinin açıkça kanunlarını çiğniyorlar ve böyle bir parti gelişmiş ülkelerin hangisinde vardır… Yeter gereği ne ise yapılsın ve ülke gündeminden kaldırılsın, ülkenin çoğunluk halkı birçok sıkıntıda bunlara çözüm aransın… Ülke insanımızın çoğunluğu dar gelirli darda gerçek sorunların üzerini kapatarak bu gibi konularla halkı meşgul ederek gündem saptırılmasın. AKP- MHP TBMM de vekil oyları yeterli HDP te kapatılsın uzantılarının sesi kesilsin, siyasi çıkarlar için entrikalar yapılarak doğrular saklanmasın…

DÜN’DE BİZİM GELECEKTE BİZİM

Güzeldir ülkemin insanları

Ağada bizim garibanda bizimdir.

Sevgi hürmet olsun birliği

Doğuda bizim batıda bizimdir.

*

İstiklal marşımız varlığında ahengi

Benzeri yoktur ülkemin dengi

Bayrağında al kandır rengi

İstiklalde bizim zaferde bizim.

*

Tarih birliği çağlar söyleriz

Her rengimizle zorlukları aşarız

Yedi bölgesinde mevsimler yaşarız

Meyvesi-de bizim ağaçta bizimdir.

*

Doğusunda yaylarında karı var

Toroslarda renkli çiçeği var

Zeybeği dadaşının barı var

Cengi-side bizim bağlamada bizimdir.

*

Der Mehmet birlikte hayırdır

Gönülde tek yürek olmaktır

Sevda vatan gücümüz iridir

Dünde bizim gelecekte bizimdir.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir