Gemlik Yeşilay'dan Sigara Bırakmak İsteyenler İçin Online Psikolojik Danışma Hizmeti
Gemlik Yeşilay'dan Sigara Bırakmak İsteyenler İçin Online Psikolojik Danışma Hizmeti

Gemlik Yeşilay’dan Sigara Bırakmak İsteyenler İçin Online Psikolojik Danışma Hizmeti

Gemlik Yeşilay’dan Sigara Bırakmak İsteyenler İçin Online Psikolojik Danışma Hizmeti

‘Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı Diyorsan Seni Dinlemeye Hazırız…’

Sigarayı bırakmak isteyenlerle haftada bir gün Skype, Whatsapp gibi online platformda bir saatlik görüşmeler yapılacak.

İlçemizde  bağımlılık riski taşıyan gençlere yönelik bir müdahale sisteminin kurulması ve onların hayata kazandırılması için psikolojik danışmanların  Yeşilay uzmanları tarafından eğitimleri tamamlanarak  görev yaptıkları bölgelerde sigara, alkol ve madde kullanan öğrencilerle ve velilerle çalışmaya başladı.

Gemlik’te  bir yılı aşkın süredir OBM programı kapsamında öğrenci ve  velilere yönelik Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı  Gemlik Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Yeşilay Gemlik İlçe Temsilcisi, Psikolojik Danışman Şeyda POLAT tarafından 15 yaş üzeri bağımlılık riski olan ergenlere okul hayatından koparılmadan müdahale edebilme hizmeti sunuluyor.

Yeşilay Gemlik İlçe Temsilcisi, Psikolojik Danışman Şeyda POLAT  Ergenlerin çoğunun bağımlı olmadığını ifade ederek şunları söyledi  ” Sigara, alkol, madde kullanırlar ama henüz bağımlılıkları oluşmamıştır. Bu dönem bağımlılığın geliştiği dönem olduğundan tam da müdahale edeceğimiz zamandır. Yapılan araştırmalara göre ergenlik döneminde uygulanan  doğru müdahale bireyin hayatında ciddi anlamda değişiklik oluşturabiliyor. Müdahale döneminde kullandığı maddeyi (sigara, alkol ve madde) bırakmasa bile yetişkinlik döneminde bırakma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu görülmüştür.”

Sigarayı bırakmak için merkezlerine başvuracak kişilerle ilgili uygulanacak süreçle ilgili de bilgi veren Polat  ‘Okulda Bağımlılığa Müdahale(OBM) programı kapsamında sunulan psikolojik danışma hizmeti koşulsuz kabul ve saygıyla birlikte empatiye dayalı devam etmektedir. Süreçte gizlilik ilkesi esas alınarak danışanın anlattığı konular danışanla danışman arasında bazı haller dışında üçüncü şahısların bilgi alamadığı süreçtir.  Size uygun verilen randevu saatinde haftada bir gün Skype, Whatsapp gibi online platformda bir saatlik görüşmeler yapılacaktır. Bahsettiğimiz bu psikolojik danışma hizmeti Gemlik’te tüm velilerimize ve öğrencilerimize ücretsiz verilmektedir.  Randevu almak isteyen öğrencilerimiz ebeveynleri ile Gemlik Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne gelerek randevu alabilir ya da okul rehberlik servisi aracılığıyla randevu talebinde bulunabilirler’ dedi .

Merkezden yapılan açıklamada ‘Bugün tüm dünya covid-19 salgını ile mücadele ederken Yeşilay ailesi olarak bizlerinde sorumluluğu artmaktadır. Sigara içmek covid-19 riskini 14 kat arttırmakta ve bağımlılıklar da tedaviyi güçleştirmektedir. Sigara kullanan gençlerimizin bu dönemi sigarayı bırakmak için bir fırsat olarak görebileceğini düşünerek bu süreç boyunca ilçemizde bu hizmetimizi isteyen herkese online olarak devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Başvurmak isteyen öğrencilerimiz ve ailelerimiz Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sitesinde ya da Gemlik Rehberlik ve Araştırma Merkezi resmi sitesinde Yeşilay- Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) Başvuru Formu’nu doldurarak randevu alabilecektir. Gemlik Yeşilay ailesi olarak bizler sigarayı bırakmanın tam zamanı diyen gençlerimizi dinlemeye hazırız’ denildi

 

(Son Güncelleme: 4 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir