Ağdemir Tarım Bakanı Pakdemirli ile toplantıya katıldı
Ağdemir Tarım Bakanı Pakdemirli ile toplantıya katıldı

Ağdemir Tarım Bakanı Pakdemirli ile toplantıya katıldı

Ağdemir Tarım Bakanı Pakdemirli ile toplantıya katıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  TOBB  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  ve 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanının katılım sağladığı webinar toplantısına katıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, Kovid-19’un başladığı ilk günden itibaren Bakan Pakdemirli’nin TOBB ile devamlı istişare içinde bulunduğunu söyledi.

Pakdemirli’nin bu süreçte üreticinin ve müteşebbisin yanında olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ortak akla verdiğiniz önem, vizyonunuz ve sergilediğiniz bu dinamik çalışma tarzı, bize moral ve şevk verdi.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, bu dönemde tarım kredilerinin faizsiz ertelendiğini, üreticilerin ayakta kalmaları için destekleme ödemelerinin erkene çekildiğini ve geleneksel şekilde hayvansal, bitkisel üretim yapan işletmelere faizsiz kredi temin edildiğini, lisanslı depoların 2020’de süresi dolan lisanslarının 1 yıl daha uzatıldığını anlattı.

Bu zor süreçte, bakanlık ve TOBB’un birlikte 2 önemli projeyi hayata geçirdiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Önce, DİTAP projesini ülkemize kazandırdık. Sonra da giderek büyüyen bir soruna dönüşen gıda kaybını ve israfını önlemek üzere harekete geçtik. Gıdanı Koru Kampanyası’nı başlattık. Sektörümüzün daha hızlı büyümesi için 365 oda ve borsamızla birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, tarımda yerel değerlere sahip çıkılması gerektiğini de kaydetti.

Bunların dışında toplantı sırasında Hisarcıklıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den  hayvancılık ve tarıma dair bir çok konuda talepte bulunuldu. Ayrıca mevsimsel etkilere bağlı oluşan zararların teleffisi, sulama, tohum, destekleri, kuyuların ruhsatlı olması, sebze ve meyve hallerindeki fiyat değişiklikleri gibi bir çok konuda taleplerimizi iletti.
Tarımda markalaşma ve lisanslı depoculuk ile alakalı birliğin aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini Bakan Pakdemirli’ye iletti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir