HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

SÜKUNET…

SÜKUNET…

 

Mayıs ayının en güzel günlerindeyiz.

 

Gündüz saatleri güzeldir ama akşamları başka bir güzeldir mayıs ayı. Evin balkon kapılarını ve pencereleri açtığınızda dışarıdan gelen mis gibi bahar kokusu sanki kışın bütün tortusunu, pasını, hengamesini çekip alıveriyor hem yüreklerimizden hem de evlerimizden.

 

Çiçeklenen dallardan, can bulan ağaç yapraklarından yayılan ve taa ciğerlerimize kadar inerek, bayram ettiren bitkilerin kokusu da cabası.

 

Oldum olası sevmişimdir mayıs ayını. En çok da az önce bahsettiğim gibi doğa ananın yeniden canlanışına tanık olmayı…Sanki doğayla bir ben de canlanıyormuşum gibi gelir bana bu zamanlar. Yeniden ve bir kez daha diriliyormuş gibi hissederim kendimi! Tazelenen umutlarıma boyna umut ekler dururum bu ayda. İstisnasız her mayıs ayında böyle olurum ben. Yıllar geçse de bu hiç değişmedi benim hayatımda. Şartlarım ne olursa olsun veya nerede olursam olayım mayıs ayı akşamlarını daima sevmişimdir.

 

Hele şimdi, bir de bu satırları yazdığım şu anda sokağa çıkma yasağı sebebiyle dilleri ve kendileri lal olmuş insan kalabalığının da yokluğu ile yeryüzüne çöken sükunet, içinde olduğum anı daha da yaşanılır kılıyor benim için.

 

Hani neredeyse “korona bitse bile keşke arada sırada İSTANBUL’da sokağa çıkma yasakları ilan edilse” diyesim var.

 

Araba sesi yok, bağıran çağıran yok, hafta içi hafta sonu demeden saat bilmem kaçlara kadar düğün dernek telaşından atılan havai fişekler ve yüksek volümlü müzikler yok, olur olmaz sebeplerle çalan korna sesleri yok…Sizin anlayacağız kulakları tırmalayan olanca sesin hiçbiri yok.

 

Tam bir huzur ve sükunet hakim 2020 yılının mayıs ayı akşamlarında.

 

Normal zamanda kuşların seslerini bile duyabilmenin bir velinimet olarak kabul edildiği bu koca şehirde, onların tatlı sesleriyle birlikte kulaklarım en güzel müziği dinliyor sanki şimdi. Meydan onlara kalmışcasına her biri koro halinde eşlik ediyor doğanın güzelim bitki örtüsüne.

 

Dört duvar arasında da olsam yaşadığım en güzel mayıs ayı diyebilirim. Payıma düşen huzurda demlenirken ben, size de aynı huzur oranınca nice keyifli ve sağlıklı bahar günleri diliyorum.

 

Esen kalın .

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir