Korona günlerinde HAYATA TUTUNUYORUM!
HAYATA DAİR  

Korona günlerinde HAYATA TUTUNUYORUM!

Korona günlerinde HAYATA TUTUNUYORUM!

 

Milyonlarca insan olarak hayata tutunduğumuz günler yaşıyoruz. Korona başladı başlayalı şaşkınlıklarımız yerini alışkanlıklara bırakmaya başladı.

 

“Asla” dediklerimiz “olabilir ” ile yer değiştirdi.

“Yapamam” diye direttiklerimiz yerini ” yapabilirim” duygusuna bıraktı.

Düne kadar belki de yaşantımızın “olmazsa olmazı” olarak gördüğümüz eşyalar veya insanlar yerini, “olmasa da olurmuş” söylemlerine bıraktı.

 

Hatta belki de şu iki ayı geçkin süre boyunca iyi bildiklerimizin sıralaması değişti! Kötü dediklerimiz tahtını iyiye bırakırken, iyi bildiklerimiz de kötülükte ustalaştı!

 

Yaşantılarımızdaki her şey çorbaya dönmüş gibi gözükse de objektif olarak baktığımızda aslında yeni dünya düzeninin gerektirdiği yeni adaptasyon evresini yaşadığımızın farkına varmamız kaçınılmaz!

 

Yeni düzenle birlikte yenilenen ve tazelenen hayatlarımız eskiyi ve eskileri yıkılan çamlar misali bir bir deviriyor her geçen gün .

Hepimiz sınandığımız konular ile yeni hayat düzenlerimize tutunmaya çalışıyoruz bir bir…

 

Gelin görün ki yazı başlığımdaki HAYATA TUTUNUYORUM’un anlamı benim için çok özel ve farklı!

Sebebine gelince; Hayata Tutunuyorum benim ilk kitabımın adı. Aslında şu dönem insanların yaşadığı bu dönüşüm ve değişimleri farklı konularda ben 2016 senesinden itibaren yaşadığım için şu günlerdeki mecburi değişimlerin bana ağır gelmediğini söylemeliyim. Hatta yaşantımla ilgili değişimleri üç buçuk sene boyunca öylesine sarıp sarmaladım ki ilk kitabımın biyografik bir eser olarak doğmasından hiç gocunmadım!

 

Herkesin hayatlarına tutanarak yeni yol haritaları saptamaya çalıştığı bu günlerde az önce bahsini geçirdiğim ve okurlar tarafından çok sevilen kitabımın birinci doğum yılıydı bu hafta.

 

Ve elbette o da nasibini aldı koronadan!. Birinci yıl dönümü kutlamasına benden daha çok hevesli ve istekli olan okurlarımla evlerimizde kaldığımız malum günlerde cümbür cemaat bir şenlik yapamamış olsak da yüzlerce okurumun onca sıkıntıları ve hayat telâşları arasında bu kutlamayı unutmamış olmaları ve günün sabahından başlayarak sahur vaktine kadar devam ettirdikleri kutlamaları, benim gibi kalem emekçisi için yetti de arttı bile.

 

Teknolojinin gücü ve sosyal hesapların işlerliği sayesinde her birimiz kendi şenliğimizi yarattık o gün; kendi dört duvarlarımızda.

 

“Bundan 3 ay öncesi bu kutlama için planlanan ne iken ne oldu!” demek de benim irademdeydi, “evet bundan 3 ay önce okurlarımla sarmaş dolaş olacağım bir etkinlik düşünmüştüm ama böylesi de muhteşem oldu!” demek de benim irademde.

 

Ben, hayatı sindirerek ve olduğu gibi kabullenerek yaşamayı sevenlerdenim. Bunun için bardağın hep dolu tarafından suyumu içmeyi seviyorum!.

 

Sevgili okurlar diyeceğim o ki; her şey bakış açınızla ilgili. Siz hayata hangi bakış açınızla tutunmak isterseniz hayat da size aynı bakış açısıyla karşılık verecektir.

 

A(c)ı ile A(ç)ı arasındaki minicik noktalama farkından doğan hayat tercihlerinizi doğru yapmanız dileğimle.

 

Esen kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama

Orçe İnşaattan açıklama ORÇE İNŞAAT tarafından 20.04.2024 tarihinde çukurbahçe mevkiinde meydana gelen istinat duvarı kayması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir