AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ, ÖNEMİ VE ŞİİR’İM”

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ, ÖNEMİ VE ŞİİR’İM”

İnsanların önemli yaşam değerleri milli ve manevi kutsal değerler ve düşüncenin ardından koşmalarıdır. İnsan, şeref ve haysiyeti için muhteşem saydığı, inandığı bir gaye uğruna ölmesini bilendir. 3 Mayıs 1944’te Türk milliyetçileri-Irkçılık- Turancılık suçlamasıyla tabutluklara konuldular, işkenceler gördüler. Fakat bu zulümlere, çilelere rağmen onlar bildikleri, inandıkları, yoldan sapmadılar. 3 Mayıs Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikaların-dandır. Türklüğün ismine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu irade, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir dayanışma olması ve bu vatanın hakiki sahiplerinin öz evlatlarının varlık iradesin-indir.

*

Dönemin siyasi iktidarı tarafından zorbaca icra edilen, milli ve manevi değerleri hedef alan tüm çabalar, Türk milleti tarafından derin tepkiler koyarak; Bu tepkiler, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, Reha Oğuz Türkan, Osman Yüksel Serdengeçti ve diğer idealist, Türk milliyetçilerin üstün gayretlerini, Türk milleti anlamıştır. 3 Mayıs hadisesinde gösterilen fedakar ve asil başkaldırı, siyasi irade tarafından gayri hukuki müdahale ve tatbikatlarla susturulmaya çalışılmaları ortaya konulan asil kararlılık karşısında, bu zulümler aciz kalmıştır. Bu kutlu mücadele, inançla sahiplenilmiş bir davanın yıllar öncesindeki azmin, kararlılığın her türlü zorluğa üstün geleceğini ispat etmiştir.

*

3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meş’ale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur. Türk milliyetçileri, tek parti döneminin totaliter kadrolaşmaya zemini hazırlamasına, milli ve manevi değerlere karşı şiddetli bir tavır takınmasına başkaldırarak çekilen çileler ve ıstıraplar karşısında asla yılgınlığa düşmeyen Türk’e sevdalı yürekler, gür bir sedayla inançlarını dile getirmeye devam etmişler, Türk milliyetçiliğinin sarsılmaz bir inançla bugünlere taşınmasında mihenk taşı olmuşlardır.

*

Türk milliyetçiliğine; bugünde dolaylı yollarla siyasi iktidar, medya ve sözde aydınlar tarafından içten ve dıştan yürütülen, kapalı saldırılara karşı, Başbuğ sevdalısı, ülkücü Hareket dün olduğu gibi bugünde mücadelesini dik duruşuyla devam edecektir. Bu tavır ve dik duruş, Türk milletinin bugününe ve geleceğine içten ve dıştan her türlü tehlikelere karşı tedbiriyle Ülkenin asıl turan hedefine ulaşmasında amacıdır.3 Mayıs ruhunun milliyetçi ve ülkücü yüreklerde bütün heyecanla, samimiyetiyle vücut bulmasını arzu idealidir. Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere ahirete intikal etmiş vatan ve millet sevdalısı bütün dava erlerine, Ülkücü şehitlere ve tüm şehirlerimize en derin duygularla, Ruhları şad; mekanları cennet kabirleri nurla dolsun gazilerimize sağlık versin. Her zor günler geçer evde kal sağlıklı ol… “3 MAYIS TÜRKÇÜLER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN “

BUGÜN TÜRKÇÜLER GÜNÜ TOYUM VAR BUGÜN

Türkün duygusu, Türk için azizdir candan,

Ülkü ideali için can verdiler bedenlerden,

Amaç, inanç, istiklal, bayrağı, ille’ de vatan,

Bugün Türkçüler günü toyum var bugün.

*

Turan ideali tuğ gölgesine bozkurtlar gelsin,

Tüm Türk soylu boyları, obalar toplansın,

Tanrı, Altay dağlarında yollar şenlensin,

Bugün Türkçüler günü toyum var bugün.

*

 

Darbelerle gönülde yatan ülkü izi silinmez,

Onlar yazdı destanı okunsun kutlu yolunuz,

Diktiler gönüllere bayrağı bir daha inmez,

Bugün Türkçüler günü toyum var bugün.

*

Der Mehmet Türkün duygusu coştu yürekten

Esarete boyun eğmedi geçmişte Kürşat’tan,

Tarih şahittir bu kutlu soyunun adından,

Bugün Türkçüler günü toyum var bugün.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir