Korona günlerinde HAYATA TUTUNUYORUM!
HAYATA DAİR  

HAYAL DÜNYASI!

HAYAL DÜNYASI!

 

Hayatın tüm yükünden, bütün gerçeklerinden sıyrılmak istediğim bir güne uyandım bugün.

Zihnim, böyle zorlu dönemlerde sarılmayı sevdiği hayal dünyama, beni gülümseten tatlı anılarıma yöneldi hemen, hem de gözlerimi açar açmaz.  Bu yöntem başvurmaktan hoşlandığım, haz aldığım bir yöntem.

Belki de bunun için insanların pek çoğu bu illet başlayalı henüz 3,5 hafta olmuşken, daha şimdiden psikolojileri diplerde seyretmeye yüz tutmasına rağmen, ben hâlâ ilk günkü zihin tazeliğimi koruyorum!

Bundan 4 yıl önce yaşamaya başladığım hastalıklar zinciri bana şunu öğretti; “hayatın içinde olan biten hiç bir şeye fazla anlam yüklememeyi!”

Bir şeyin beni fikren karanlığa, üzüntüye götürdüğünü hissetmeye başladığım an, o konudan o kişiden kopmayı öğrenmiş yapım sayesindedir belki de olumsuz olaylara karşı gösterebildiğim metanetli duruş!

Koronadan bahsediyorum elbette.

Şu an dünya üzerinde bundan daha vahim ve endişe verici ne olabilir ki?

Hani bir söz var ya “taş olsa çatlar” diye…İşte; kendinizi ve ruhunuzu bu sözü söyleyecek, sizi bu cümleyi kuracağınız noktaya getirecek kadar sınırlarınızı zorlamayın. Zira, dünya denen bu devrialemde hiçbir şey kalıcı değil.

Ve hatta üzüntülerimiz bile ölçülü ve yerinde olmalı!

Hepimizin hayatında türlü zorluklar var. Dünyada hiç kimse pamuklara sarılmış bir yaşam sürmüyordu zaten; ne koronadan önce ne de şimdi şu anda, korona salgının hüküm sürdüğü zamanda. Ve inanın koronadan sonra da bu böyle olacak.

Yani hiçbirimiz masallarda olduğu gibi ” …ve sonra mutlu bir şekilde yaşamlarına devam etmişler!” gibi pembe bir cümleyle sürdürmeyeceğiz hayatlarımızı!

Var olduğumuz sürece yaşamın içindeki mücadele hep devam edecek. Bunun adı bazen korona olacak, bazen başka bir şey! ..Bazıları korona kadar haşmetli ve ürkütücü olurken bazıları ise daha küçük ve belki de bireysele sığdırılan sorunlar olacak.

Önemli olan şu ki; sizler böyle dönemlerde tıpkı benim zaman zaman yaptığım gibi kendi hayal dünyanıza dalarak ruhunuzu bir nebze de olsa şımartabilecek misiniz?

“Her şeye rağmen” bunu yapabilecek güce sahip olabilecek misiniz? Veya bu huzur veren oyunu ne kadar sürdürebileceksiniz?

Kendinizi şımartın güzel insanlar !…Evet, hem de tam da şu dönemde yapın bunu.

Eve hapsolmuşluğunuzu unutarak,

Geçim dertlerinizi yok sayarak,

Varsa borçlarınızı düşünmeyerek,

Ölenlerin sayısını korkuyla izlemeyerek,

İşsiz kalır mıyım düşüncesiyle harap olmayarak,

Çocuğum okula gidemeyecek mi bu yıl sorusuna aldanmayarak,

…..

Bu ve buna benzer düşünceleri beyninizde sürekli tekrar etmeyerek kendinize yardımcı olun. Yoksa hepimizi korona değil, korku ile yaşamak öldürecek!

Endişe içinde, sürekli derin ve olumsuz düşüncelerle sürdürülen bir hayat, hayat değildir!

Şımartın kendinizi, hayatın siyahına inat renklere bürüyün ruhlarınızı.

Korku yerine huzura yer açın kalbinizde…

Umutla doldurun damarlarınızı ki umut kanı pompalansın vücudunuzda.

Her şart ve durum altında bizlere minik de olsa sunulan mutluluklar mutlaka vardır!. Sizin hayatlarınızda bu her ne ise onu bulup çıkarın.

Diyeceğim o ki; koronaya ve hayatın şu dönemki olumsuz şartlarına rağmen yaşıyor olduğunuza şükrederek, sahip olduklarınızın kıymetini bilin.

Umutla, sağlıkla ve renkler içinde kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir